Otthontérkép Lakópark

Ezt kapd ki! Zuglói lehetsz, de a belvárostól bő negyed órányira!

2017. május 10. 06:00 - TothGeza78

ELADÓ/KIADÓ

Zuglónak – egy-két környékét leszámítva – nagyon jó a presztízse, ám nem túl jó a közlekedése. Szerencsére azért akad a belső részeken is jól eltalált új építésű lakóépület. Sajna nem is fillérekért mérik itt a lakásokat.

Pest egyik legmagasabb presztízsű kerülete – hirdeti magát egy, a Stadionok metrómegálló közelében, a Papp László Sportarénával átellenben épülő lakópark, a Flóra Lakópark. Szerencsére ez már a második ütem, tehát elhihetjük azt is, hogy valóban az ígért időre és nem csak gyorsan, hanem jó minőségben is elkészülnek a lakások.

flora_lakopark1.png

Az elhelyezkedés pedig majdnem mindenkinek ideális. A kettes metró Stadionok állomása – a Google szerint – 8 perc séta, azaz a belvárosban vagyunk bő egyedóra alatt! A lakcímünk (vagy a kiadásra vásárolt lakásunk) zuglói lesz, ami a bérlők körében rendkívül jól hangzik. De persze a Pesten nagyobb helyi ismeretekkel rendelkezők azért óvatosak. A Stadionok közvetlen környéke ugyanis nem a legjobb hírű! A Tábornok, Utász, Őrnagy utcák, illetve a Francia út és a vasút túloldalán lévő Mexikói út Zugló egyik problémás környéke.

Nem kell azonban túlzottan aggódni, ez nem a „gettó”, és gyorsan pucolódik ki. Ami pedi még jobb hír, ezek az új lakások már jó pár háztömbnyivel (két utcával) arrébb, már a sokkal-sokkal jobb hírű Mogyoródi út elején vannak. Itt a lakóösszetétel lényegében makulátlan, a klasszikus zuglói középosztály lakik errefelé. Tehát a Stadionok kellően közel, mégis kellően távol vannak. Ez a helyzet a Hungária körúttal is: három házsor zárja le a nagy forgalmú út zaját, legfeljebb a vasúti sínek vannak közel, ám a vonatok itt nem száguldanak, és még hangulatos is, ha néha eldöcög egy-egy szerelvény a ház mögött.

A környéken ráadásul rengeteg a foghíjtelek, ami azt jelenti, hogy pár éven belül sok-sok új ház épül, még tovább emelve e jó közlekedésű és jó lakó-összetételű környék presztízsét. A kérdés már csak az, van-e, lesz-e húszmilliónk egy egyszobás, vagy 25 milliónk egy másfél szobás új lakásra. Mert hát Zugló külső részein akad ennél jobb ajánlat is.

flora_lakopark.png

Az is igaz viszont, hogy mondjuk a Rákos patak vonala (Paskál Park, Öv utca külső részei), ahol szintén számos új építésű házat húztak, húznak fel, bizony messze esik innen. Az oda tartó trolik jóval ritkábban járnak és még negyed órát döcöghetünk is velük, vagy ki és befelé araszolhatunk a zuglói dugókban. Ám akinek fontos a gyors bejutás a városba, annak nyilván a zsebébe kell nyúlnia. Ha kiadásban gondolkodunk akkor mindenképp: itt legalább 10 ezer forinttal magasabb havi díjat kérhetünk egy kis, egyszobás lakásért is.

Aki ilyen típusú lakások iránt érdeklődik az itt találhat bővebb információt.



5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr2612427389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. pretender 2017.05.10. 13:09:50

a tömegközlekedés tényleg nagyon jó (M2, 1-es villamos), de ez: "néha eldöcög egy-egy szerelvény a ház mögött" elég vicces. az egy tök forgalmas vonal.

Jobagio 2017.05.10. 13:15:38

Azért voltak itt korábban gondok. Kíváncsi vagyok mennyit fejlődött azóta az beruházó...

Érdemes böngészni, és ilyen érdekességeket lehet találni:

"Sziasztok

A haz szerkezete sok evig altt. Nagyon sok a repedes mindenhol. es folyamatosan jonnek uj repedesek.
A melygarazsok vizben allnak. Erdemes megneznetek!!!
"

Azért megnézném, hogy ki ugrik bele a második ütemben készülő lakásvásárlásba, alaprajzról...

Spdx 2017.05.11. 07:41:46

Ez egy marketing cikk. Azért is húzza le Zugló sokkal jobb részeit.

andraszuzu 2017.05.11. 13:03:49

Gondolom valamit csak fizettek a cikk irojanak ezert a marketingert. Mert aki valoban ott el es mondjuk az elmult ot evben naponta halad el az epulet elott az tudja hogy hosszu ideje lakatlan, a sarkon allo "bemutato lakasokat reg elbontottak es igertek mar plakaton fut fat. Az epulet a szep emleku phylaxia helyen epulget tobb, de inkabb kevesebb lelkesedessel. Zuglo valoban kedvelt terulet igaz az elmult 10 esztendoben jelentosen tulepult. Beesett ejtoernyovel egy polgarmester aki mara valami csodafolytan kiesett de a kedves csaladi hazak helyebe 40-50 lakasos tarsashazok epultek, roviden mara tomegnyomor van a minnel nagyobb haszon erdekeben minnel tobb embert minnel kisebb helyen elhelyezni. Ez van feketen feheren nem kell ezt szinezni.
süti beállítások módosítása