Otthontérkép Lakópark

Családbarát környékek Dél-Budán és Zuglóban

2017. június 02. 06:00 - csorbazs

A családok számára az ár mellett általában a környék gyermek- és családbarát mivolta a legfontosabb vásárlási tényező az otthonkeresés során. Nem mindegy például, hogy mennyi zöldterület, játszótér, iskola, óvoda, bölcsőde van a környéken, vagy elérhető-e kényelmesen a gyermekorvosi rendelő. Nem véletlen, hogy a családok körében Budapest kertvárosias övezetei számítanak a legnépszerűbbnek.

Budapest 23 kerülete családbarát szempontból igen vegyes képet nyújt, a könnyebb eligazodást segíti az FHB Bank által kifejlesztett speciális mérőszám, az ún. családbarátkörnyék-index . Az index két fő pillérre támaszkodik: az intézményi és a környezeti tényezők mutatójára. Előbbi esetén az óvodák, iskolák, orvosi rendelők elérhetőségét, mennyiségét vették alapul a kalkuláció során, utóbbinál pedig a levegő minősége, a zöldterület aránya, valamint a parkok, játszóterek száma játszotta a legnagyobb szerepet.

A főváros kerületeinek harmada az index 10-es skáláján az 5-ös értéket sem érte el, vagyis nem kifejezetten ideálisak a családosok számára.Nem meglepő módon a fenti szempontok alapján a belső kerületek a legkevésbé előnyös területek közé tartoznak, hiszen a környezeti index itt nem tud túl magasra kúszni. A legkülső városrészek ebből a szempontból jónak tűnhetnek, ám ezeknél a problémát a legtöbbször a megfelelő intézményi ellátottság hiánya okozza.

Vannak azonban olyan kerületek is a fővárosban, ahova kifejezetten jó döntés családdal, gyerekekkel költözni. Az egyik legkedveltebb környék Zugló is, ahonnan a belváros akár negyedórán belül is elérhető, a legjobb részein mégis garantált a nyugodt, kertvárosias légkör. A Cordia által fejlesztett Thermál Zugló lakópark például kifejezetten ezt az életérzést kínálja a Rákos-patak illetve a kedvelt Paskál gyógy- és strandfürdő szomszédságában. Ez a projekt egyébként már a harmadik fázisnál jár, a második ütem lakásait 2018 elején adják majd át, a továbbiakat pedig 2019-ben.

zuglo_lakas.jpg

Thermal Zugló

A XI. kerület szintén a gyerekes családok kedvence, az összes kerület közül ez érte el a legmagasabb családbarátkörnyék-indexet, 6,9 ponttal. Intézményi szempontból kifejezetten jól ellátott a város ezen része, hiszen az elérhető 10 pontból 7,5-öt mutathat fel, de környezet tekintetében is átlag feletti, 6,2-es mutatóval rendelkezik.

Talán nem meglepő, hogy az ország vezető lakóingatlan-fejlesztő cége, a Cordia itt is jelen van: a Madárhegyen a Terrace Residence további ütemei épülnek, de folytatódik az óriási zöld területen elhelyezkedő Sasad Resort kiépítése is.

ujbuda_lakas.jpg

Terrace Residence

xi_kerulet_lakas.jpg

 

Sasad Resort

A családok számára a családbarát környék mellett jellemzően az ár is igen fontos tényező. A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) rendszere, illetve a rekord alacsony forinthitel-kamatok jó lehetőséget nyújthat azok családok számára, akik új építésű ingatlanban gondolkodnak. A Thermal Zugló, a Terrace Residence és a Sasad Resort is a kényelmes és biztonságos otthonok széles választékát kínálja a családok számára.

A cikk megjelenését a Cordia támogatta.

 

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr8312556121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vortex 2017.06.02. 20:16:59

Azért azt megnézném, hogy ki tud bejutni 15 perc alatt a belvárosba a Thermal Zugló lakóparkból... BKK-val maximum az Örs vezér térre, vagy holtidőben a Stadionokig jut az ember negyed óra alatt.
Autóval van esély erre este 10-kor, de a csúcsban beáll a 2x1 egysávos Egressy út, meg az összes központ felé vezető főbb útvonal.
süti beállítások módosítása