Otthontérkép Lakópark

Tetőtér-forradalom a belvárosban

2017. július 03. 06:00 - MeNa

Egymás után tűnnek el az üres foltok a budapesti belvárosban, alig van már foghíjtelek, amit ne építettek volna be. A terjeszkedés ezért leginkább fölfelé indult el, felértékelve a tetőtereket.

A szűken vett belvárosban, tehát a kiskörúton belül az elmúlt 3-4 évben lendült fel ismét ez az ingatlanos szakág. A telekhiány és az extra profit hajtja azokat a beruházókat, akik tetőtéri fejlesztésbe kezdenek. Egy bérház tetőterén nagyságrendekkel olcsóbb építkezni, mint megvenni egy belvárosi telket vagy lebontani egy romos házat és helyére felhúzni egy újat.

Egy nagyobb bérház tetején általában 15-20 lakás fér el, de sok helyütt csak 6-10. Azért ilyen kevés, mert többnyire nagyobb alapterületű (90-140 négyzetméteres) lakrészeket alakítanak ki, nem ritkán terasszal.

jokai_tetoter_3.jpg

Sokszor emelet ráépítéssel növelik a beépíthető területet

A kiskörúttól kijjebb, de még a nagykörúton innen, az Andrássy úton a Népszínház utca sarkán volt a legutóbbi komplex beruházás, elég szépre sikeredett. A sugárút ligethez közelítő részén, túl az Oktogonon is voltak kisebb próbálkozások, a Köröndön felújított nagy palota tetején is építettek tetőtéri luxus lakásokat. Az Otthontérképen hirdetett belvárosi tetőtéri lakások négyzetméterenkénti ára 550 ezer és 1,3 millió forint között mozog attól függően, hogy hol van és milyen felszereltségű, illetve felújított ingatlanról van-e szó. Terézvárosban az itt megjelölt ár sáv alsó fele jellemző, az V. kerületben viszont inkább az egymilliós érték körül alakulnak az árak. 

jokai_tetoter_1.jpg

Letisztult belvilág a Jókai térhez közeli építkezés nappalijának látványtervén 

Az Oktogon körzetében az elmúlt évben nem indult jelentősebb tetőtéri beruházás, kivéve a Jókai térhez közel tervezett hét luxus lakást (82-138 nm) magába foglaló építkezést, amelynek a beruházója a legkorszerűbb megoldásokkal állt elő. Mint megtudtuk, a várhatóan jövő júliusban elkészülő fejlesztés során 5 lakás kétszintes, (itt mindkét szinten teraszkapcsolatot alakítanak ki), 2 lakás pedig egyszintes lesz.

A tulajdonosoknak nem kell bajlódni radiátorokkal, hűtőberendezésekkel, semmiféle klíma beltéri egységekkel, mert ilyenek egyszerűen nem lesznek. A födémet alul és fölül is becsövezik, a padlófűtéshez hasonlóan a födémek közötti levegőt ezekben a felületekben keringetett vízzel hidegben fűtik, illetve melegben hűtik.

jokai_tetoter_4.PNG

Ilyen lesz a kétszintes lakás két terasza

A Jókai tér környéke azért is jó választás, mert maga a tér is felfrissül az önkormányzat által elnyert pályázatnak köszönhetően. A tér körüli úttesteket és a járdát a térrel egy szintbe hozzák, a szobor körüli díszgyepet egy kicsit visszaszorítják, hogy nagyobb legyen a találkozási tér, lecserélik az elavult utcabútorokat, és létrehoznak egy eseményteret színpaddal.

A cikk megjelenését támogatta a Pont Jó Ingatlan Kft.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr5512627813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása