Otthontérkép Lakópark

Újabb csillag bukkan fel a Marinán

2017. október 27. 06:00 - csorbazs

A főváros egyik nagyon magasra besorolt városrésze kétség kívül a Marina part, mely a Dunától csupán néhány lépésnyi távolságra várja a különlegességek szerelmeseit és természetesen azokat, akik nem kevés pénzt tudnak és hajlandóak áldozni egy otthonra. Az exkluzivitás azonban a magas árak ellenére is igen vonzó, hiszen gombamód nőknek ki a földből errefelé az új építésű otthonok. Ezek egyike a Marina Garden.

marinagarden.jpg

Budapest egyik leggyorsabban fejlődő városrésze a XIII. kerület. Kulturális és gazdasági szempontból is jelentős szerepet tölt be és kedvelt célpont a lakásvásárlók körében is. Itt található a Marina part, mely a Duna közelsége és az itt gazdára váró otthonok lélegzetelállító panorámája miatt vívta ki a lakáskeresők szeretetét.

A környék exkluzivitása nem meglepő módon a lakásárakban is megmutatkozik, átlagosan ugyanis 841 ezer forintos négyzetméteráron kínálják errefelé az otthonokat. Bérleti díj tekintetében is a drágább városrészek közé tartozik a Marina part, hiszen, ha itt szeretnénk lakás bérelni, akkor bizony átlagosan 3600 forint/négyzetméteres árral kell kalkulálnunk. Ez magasan felülmúlja a budapesti átlagot, ami 2900 forint/négyzetméter.

A Marina Garden és a hozzá hasonló új építésű otthonok népszerűsége a környezetben rejlik. Rengeteg sétány, park, zöld terület van errefelé, a már említett szerencsés fekvés, a Duna közelsége pedig annyira egyedi hangulatot varázsol, hogy sokan a magas ár ellenére sem tudnak nemet mondani, és itt vetik meg lábukat.

marina.jpg

A Marina Garden-nél a fejlesztő Cordia vállalat célja az volt, hogy olyan épületkomplexumot alkossanak meg, mely illeszkedik a városképbe, magában hordozza a XXI. századot, mégis élhető és barátságos élettér. A 274 lakást felölelő projekt közelében található a kék metró, illetve több buszjárat is közlekedik errefelé, ráadásul a Duna Plaza is csupán sétatávolságra található.

A XIII. kerület igen népszerű az ingatlanfejlesztők körében. A szakemberek szerint csak 2017-ben nagyjából 1500 lakást adnak majd át itt, a tervek szerint pedig összesen 3-4000 új otthont húznak majd fel a jövőben.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr8613016126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd" 2017.10.27. 09:11:35

Igen, a viszonylag magas koncentrációban jelen lévő hajléktalanok, illetve ismerve a magyar építési vállalkozók és az alvállalkozók alvállalkozóinak áldásos munkáját, a minőségi kivetelezés (ez hazánkban már-már paradoxon) hiánya minden, csak nem exkluzív. De biztos sokan vannak úgy, hogy ha a szomszéd fehér és talán szlovák rendszámú autókkal rendelkezik, az már valami.

murray 2017.10.27. 09:31:04

nem értem mit kell annyira favorizálni a Dunán. koszos ócska folyó csak nincs más.
nem egy tengerpart .
ezek a luxuslakótelepek.. ahol az erkélyen egymás lukát nézhetik ..

bnyuszi 2017.10.27. 12:26:27

Ha felépül ezen a burzsujgettón az összes lakás, akkor sokan pofára fognak esni, hogy amikor megvették a sajátjukat, még "panorámás" (értsd: nem a 6 méterre lévő szembeszomszédot látod) volt, akkorra meg oda lett a panoráma. Az olcsósított és nagyiparizált építésnek hála, a lakások áthallása hasonló a régi panelekéhez.

Tsteinar 2017.10.27. 18:53:01

Tömegnyomor lakótelep 2.0 tele prostikkal.

noflex 2017.11.01. 14:28:47

Én is “állítólag azt hallottam”, hogy tele van prostikkal. Megy a két sima egy fordított non-stop!
süti beállítások módosítása