Otthontérkép Lakópark

Lakást vettél, még sincs tető a fejed fölött?

2017. november 14. 06:00 - TothGeza78

eladó/kiadó

Ha az ember vette a bátorságot és úgy döntött, hogy 20-25 évre hajlandó eladósodni, akkor nyilvánvalóan tűkön ül, ha eljutott addig, hogy egy új lakást vegyen.

Egy új lakás-kiállításon vagy interneten kiválasztotta és persze leelőlegezte a terveken gyönyörűen mutató házban található új otthonát. Nyilván tudjuk jól, hogy az új lakás nem lesz heteken belül beköltözhető. Sőt még arra is számítunk, hogy néhány hetet biztosan csúszik majd az átadás. Az azonban már több, mint felháborító, hogy minden munkafázis súlyos, több hónapos csúszással kezdődjön el. Ilyenkor azt gondoljuk, hogy csak és kizárólag a mi építtetőnkkel van a baj, aki csak húzza-halasztja az ígért munkát.

Bár ez nem nyugtatja meg azt, aki egy se vége-se hossza új lakás építtetésére adta a fejét - a jelenség bizony teljesen általános. Százból ugyanis legalább tíz-tizenöt társasház építése minimum negyedéves, vagy akár féléves csúszásban van. Már most jellemző ez a halasztás, holott e társasházak zöme még ige messze van az átadástól.

A hatalmas munkaerőhiánnyal küzdő építőipar ráadásul többes szorítással küzd. Idén tavasszal ugyanis szinte egyetlen időpillanatban kezdődött el a megszámlálhatatlanul sok új társasház építése a fővárosban, és néhány jómódú nagyvárosban. Ez azt eredményezte, hogy tavasszal és kora nyáron az alapozáshoz szükséges gépekből, szerkezetekből és persze szakértelemből keletkezett hatalmas hiány.

Ahogy az építkezések haladnak előre, úgy ismét csak egy-egy szakterületen keletkezik óriási hiány. Azaz, előbb a kőművesekből, majd a tetőszerkezet építőkből, majd a nyílászárósokból, majd a belső munkálatokat végző szakemberekből lesz sosem látott hiány. Az építtetők valójában szélmalom harcot vívnak az alvállalkozókkal ugyanúgy, mint mikor egy magánember szeretne apróbb, vagy nagyobb otthon-felújítási feladatot rábízni egy mesteremberre vagy egy brigádra.

Szerencsére azért akadnak kivételek szép számmal az új lakóparkok között.

Ha új otthont szeretne Budapesten, érdemes szétnézni itt.

lakoparkok_ot.png

Ha vidéken szeretne új lakást, akkor is érdemes szétnéznie ezen a linken.

Elegáns otthonok Madárhegyen  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr8113115086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása