Otthontérkép Lakópark

Így zajlik a felújítás a VIII.kerületben

2017. október 11. 06:00 - TothGeza78

Bő egy hónap leforgása alatt két, egymáshoz közeli házat is felújítottak most nyáron a Magdolna negyedben – elképesztő tempóban újul meg a nyolcadik kerület korábban problémás része.

Elképesztő, hogy micsoda fejlődésen megy keresztül a nyolcadik kerület Magdolna negyede. A környéken akad egy vállalkozó ismerősöm, aki egy házat szeretett volna építeni egy üres telekre. Gondolta, hogy szépítse a környéket, jobban menjen a tervezett társasházának az értékesítése, így felújítja a két szomszédos ház igen szomorú állapotú homlokzatát. Elkezdték az utánajárást, érdeklődtek a lehetőségek iránt, és hetekig próbálták összehangolni a lehetőségeket.

simona_1.PNG

Majd amikor kimentek egy szemlére a kivitelező képviselőjével, megdöbbenve tapasztalták: már fel is újították a két ominózus ház homlokzatát! Bő egy hónap alatt végeztek a dologgal, azzal amire normális esetben éveket kellett volna várni. Ilyen flottul mennek manapság a dolgok a nyolcadik kerületi, zömmel önkormányzati tulajdonú házaknál.

A közösségeknek mindössze a költségek 25-50 százalékát kell kifizetniük, a többit az önkormányzat állja. És bizony a lakók is rájöttek arra, hogyha szép a ház homlokzata, akkor a benne lévő lakások is súlyos milliókkal kerülnek többe!

A Magdolna Program tehát gőzerővel halad előre. Lehet, hogy nem is buta dolog itt most lakást nézni? Már csak azért sem rossz választás ez, mert rengeteg egyetem van a Magdolna negyed 10-15 perces vonzáskörzetében, ahol nem csak hazai, de jól fizető külföldi diákok is tömegével tanulnak, és a belvárosi magas albérletáraknál jobb alternatívát keresnek. Az elképesztő ütemben megújuló „diáknegyed”, a Magdolna Negyed tehát várja a befektetőket, a lakást vásárolni szándékozókat.

Nincs is itt túl sok projekt, de szerencsére akad néhány jó ajánlat is.

simona_haz1.png

És nem majd a jövőben akadnak-lesznek ilyen ajánlatok, hanem már most is megjelent több szuper projekt a Teleki tér környezetében. Sőt, számos építési engedély be is van adva, és jó néhány új társasház esetében már kezdik is az építkezést.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr9912943177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

finom szaftos oldalas 2017.10.11. 07:29:58

Sétálj egyet a környéken az esti órákban... meglátod mennyire újult meg a környék a homlokzatcserétől.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2017.10.11. 15:17:07

En is dolgoztam olyan cégnél két evet, akik sokat újítottak fel ott. A probléma az, hogy hiába a szép felújítás (van, hogy csak homlokzat, ha belül rohad), illetve ha a régi slepp marad ott. Nyáron, ősz elején elkészültek a házak, és november elején már jártunk vissza javításra, mert úgy éltek a népek..vizforralassal futottek, a gőztől szépen mentek tönkre a fa nyílászárók, vetemedtek, stb stb..max 10 év és ugyanúgy le lesz látva szépen az egész.

murray 2017.10.11. 19:16:11

A práter utcából jövök. Amig kimész reggel a buszmegállóba és te vagy az egyetlen fehér addig nem ok a téma.

NoTomorrow 2017.10.12. 05:19:37

Előzö hozzászólásokkal egyetértve, illetve plusz:
Ez megint csak a nyerészkedő gazdag népnek lesz jó, akik megveszik KPra, aztán kiadják több száz ezer forintokért.

putyi8 2017.10.12. 20:45:38

A SIMONA ház a Magdolna utca mostani látványán segiteni fog -----mert ha megnézzük a mellette lévő Magdolna 33. önkormányzati épületet -bizony ráférne egy kis javitás ugy a homlokzaton mint belül .A szomszédos épületek társasházak -ehhez az uj épülethez már a látvány miatt is homlokzati felujitás szükséges hogy az utca részlet a lakás árához is igazodna -ami nem kevés !!!!!!Hogy van még mit tenni -----o de még mennyire -de hogy mikor lesz az Orczy negyed rehabiltációja az még a JÖVŐ kérdése ---A Polgármester képviselő lesz letudva mindent amit tett -de a legnagyobb projekt az utodra vár ami nem lesz könnyü !!!!!!!!!!!!!!!!!!De még annyit az MNP III -alatt felujitották pl a Dankó 16-Dankó 20 önkormányzati épületet -----nézzük meg most hogy néz ki ---lehet ujból kezdeni s körbe körbe megyünk a Magdolna negyedbe !!!!!!!!!!

Berger Csaba 2017.10.12. 23:01:48

Kedves hurráoptimista, fizetett Tollnok!
1. Hajts keresztül a Baross utcán, az Orczi tértől a Körútig.
2. Korrigáld a cikket.
süti beállítások módosítása