Otthontérkép Lakópark

Megint egy menő társasház a csiszolatlan gyémánt Zuglóban

2017. október 19. 06:00 - csorbazs

Budapest egyik legcsaládiasabb kerülete a XIV., vagyis Zugló. Parkjaival, hangulatos utcáival, régi villaépületeivel sokak szívét nyeri meg. Népszerűsége természetesen az ingatlanfejlesztők érdeklődését is felkeltette, így rendre épülnek errefelé menőbbnél menőbb társasházak, mint például a Thermal Zugló 3 is. Lássuk, miért szeretjük Zuglót!

A főváros legtöbb kerületszomszéddal rendelkező városrésze nevét feltehetően a szuglyó/zugla szavak továbbfejlesztése nyomán kapta, melyek jelentése sarok, kuckó, zsákutca. Vagyis az elnevezés arra utal, hogy pesti határ egy kis sarkát képezte annak idején.

A 125 ezer lakossal bíró kerület 8 városrésze tagolódik, ezek a következők: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget. Kínálati ár tekintetében a városrészek között nincsenek akkora eltérések, mint néhány kerületben, az eladó lakások árai 350-450 ezer Ft/négyzetméter körül mozognak.

A XIV. kerület egyre több ingatlanfejlesztőt vonz, köszönhetően annak, hogy népszerűsége folyamatosan növekszik, de még messze van például a XII. vagy éppen a XI. kerülettől. Ezt ismerte fel a Cordia is, a cég a Thermal Zugló harmadik ütemét építi itt jelenleg.

thermal_zuglo_1.jpg

Zugló védjegye kétség kívül a kertvárosias hangulat, a sok zöld terület, ennek köszönhetően a város tüdejének is nevezik. Ezt lovagolja meg a Thermal Zugló 3 is, mely a Rákos-patak partján épül fel, nyugodt életteret biztosítva a majdani lakóknak. A kiváló adottságokkal bíró lakóprojekt 2019 decemberében lesz kész és 202 lakást alakítanak itt ki.

A XIV. kerület nemcsak parkjai miatt lehet szerencsés választás, de infrastrukturális ellátottsága is nagyon jó, ráadásul sok kulturális intézmény is megtalálható itt. A kulturális szférából is szerepet vállaló kerület olyan híres embereknek volt otthona, mint Babits Mihály, Tóth Árpád vagy éppen Puskás Ferenc.

 

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr1212974728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sámuel Komlósi 2017.10.19. 16:59:09

Hagyjuk már, h menő ez...A hely, a kerület is középszerű, és a modernkori háztömbök még nem lesznek lakóparkok 10-15 fiatal facsemete odaültetésével. Nem értem, h miért kedvelik a koszos (kutyapiszkos) utcákat, csöves szagot, szmogos levegőt, túlzsúfoltságot (egybe építettséget). A kisvárosi hangulatú 2. ker-i (pl.: Kurucles, Vérhalom, Zöldmál, Törökvész városrészen) v.12. ker-i (Kissvábhegy, Mártonhegy, Orbánhegy, Virányos, Zugliget, Istenhegy, Kútvölgy városrészen) ahol sok a fa, erdő, friss (tisztább) a levegő,"szelősebben" vannak építve a házak, stb. Ja és ezekről a helyekről kb. 25-30 perc alatt tömegközlekedéssel is a Deák térre lehet érni. Laktam a 14. ker-ben, és jártam arra sokfelé, de elég gyenge...

loading 2017.10.20. 10:36:41

2x1 sávos utak a környéken a kb. 500-600 lakáshoz és a vele átellenben lévő szintén többszáz lakásos lakóparkhoz (most is nagy a dugó).
Nincs rendes tömegközlekedés (2 trolibusz, amelyek gyakran állnak a dugóban).
Közvetlen közelében a föld alatt egy 120kV-os vezeték.
Persze ettől még lehetnek jók a lakások maguk, de sajnos Zugló már nem olyan, mint 20 éve.
süti beállítások módosítása