Otthontérkép Lakópark

Nem baljós szám többé a 13

2017. szeptember 29. 06:00 - csorbazs

A XIII. kerület Budapest igencsak populáris környéke. A hangulatos utcák, a jó infrastrukturális ellátottság, a Duna közelsége, a központi elhelyezkedés és a kiváló közlekedés teszi ennyire népszerűvé ezt a kerületet. Új lakások szempontjából sem elhanyagolható a jelenléte, hiszen az épülő projektek 11%-a itt összpontosul. Lássuk, mi a helyzet most a "tizenháromban"!

Budapest egyik legsokszínűbb kerülete a XIII. kerület, mely több városrészből áll, úgy mint Újlipótváros, Göncz Árpád városközpont, a Népsziget déli része, Vizafogó és Angyalföld. A főváros leggyorsabban fejlődő kerületeként egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A kerületben fejlesztő Foldana Family ügyvezető helyettese, Gáva Tamás emlékeztetett: sorra épülnek errefelé a legmodernebb irodaházak, melyek szolgáltató-, és kereskedő társaságoknak, illetve pénzügyi szolgáltatóknak adnak helyet, a régi gyárnegyedeket hatalmas üvegpaloták váltják fel.

xiii_kerulet_terkep.png

"A legnagyobb szabású fejlesztés jelenleg a Göncz Árpád városközpontban zajló irodakomplexum építkezése, ami teljesen át fogja alakítani az Árpád híd pesti hídfőjének környezetét. A folyamat által létrejött új munkahelyek látványosan vonzzák a kerületbe a lakosokat. Emiatt látható, hogy az iroda beruházásokkal párhuzamosan az ingatlanpiac fellendülésének köszönhetően gombamód nőnek ki a XIII. kerületben az újabbnál újabb társasházak a földből" - mondta a vezető, utalva a kerület nagy léptékű fejlődésére.

A szakember elmondása szerint a kerület igencsak népszerű a családok körében, köszönhetően a jó infrastruktúrának, a remek közlekedésnek és a belváros közelségének. Az új, "családi" arculatot erősíti, hogy a szolgáltatások és az ellátások területén is látványosak a fejlesztések, az elmúlt években például az összes egészségügyi intézményt felújították annak érdekében, hogy még magasabb színvonalon tudják kiszolgálni az igényeket.

A Foldana Family pontosan ezt a tendenciát vette alapul, amikor egy olyan társasházat álmodott meg, mely kifejezetten a családosok mindennapjaihoz, szükségleteihez igazodik. Az épület 34 lakása különféle méretű, így a kisebb és a nagyobb családok is találhatnak alkalmas otthont, ráadásul zömükre CSOK is igényelhető.

foldana.jpg

A nagy népszerűség átka, hogy kezd kissé zsúfolttá válni a kerület, ami miatt a gépjármű forgalom is egyre fokozódik. Ennek szabályozására azonban számos eszköz létezik, így például a keskeny utcák egyirányúvá tétele, a fizető parkoló zónák kiterjesztése, a Róbert Károly körút, és a Lehel út kereszteződés forgalmi rendjének megváltoztatása, vagy éppen a Tatai út kiszélesítésének terve.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr2712452319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buncog 2017.09.29. 20:01:22

Nem baljós szám. Katasztrófális.
süti beállítások módosítása