Otthontérkép Lakópark

Új városrész épül Soroksáron

2017. november 18. 06:00 - Törpilla von Gödöllő

Gyakorlatilag új városrész épül Soroksáron. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a Virágvölgy Lakópark projektről és a már javában épülő, teraszos, saját autóbeállóval is rendelkező ikerházakról!

Ötven újonnan felparcellázott és közművesített telken száz ikerház, azaz összesen kétszáz darab új építésű ingatlan képezi majd az első ütemét egy teljesen új városrész megépülésének a XXIII. kerületben.

7.jpgKattints a képre, ha még több részlet érdekel!

Soroksáron a Hősök terétől elindulva a Szitás utcán déli irányban haladva épül a Virágvölgy Lakópark, ami gyakorlatilag a kerület újkori történetének legnagyobb ingatlanprojektje lesz összesen mintegy 100 ezer négyzetméteres területen.

9.jpgKattints a képre, ha még több részlet érdekel!

A lakóparkban lesz saját posta, gyermek napközi, EU szabványnak megfelelően felújított játszótér, de egy kisebb szolgáltató ház is, no meg persze számos vásárlási lehetőség.

2_1.jpgKattints a képre, ha még több részlet érdekel!

Ami az ikerházakat illeti, minden ilyen lakáshoz tartozik saját használatú kert, egy 7,5 négyzetméteres terasz és közvetlenül a bejárat mellett legalább egy autó elhelyezésére alkalmas gépkocsibeálló is.

4_1.jpgKattints a képre, ha még több részlet érdekel!

A vásárlók többféle alaprajzból, minőségi hideg és meleg burkolatokból, hétféle színű belső nyílászárókból válogathatják össze álomotthonukat.

6.jpgKattints a képre, ha még több részlet érdekel!

A kivitelező az ingatlanok földszintjére tervezte az aktív időtöltést, családi együttlétet szolgáló helyiségeket, az emeletre pedig a pihenést szolgáló hálókat – de természetesen a vevők egyéni, különleges igényeinek, kéréseinek teljesítésére is van lehetőség.

5_1.jpgKattints a képre, ha még több részlet érdekel!

Budapest XXIII. kerülete egyébként a főváros legfiatalabb része: 1994-ben vált le a XX. kerületről. Soroksár ugyanakkor Budapest legkisebb népességű kerülete, ezért is lehet különösen vonzó a nyugodt kertvárosias élet kedvelői, illetve kisgyermekes családok számára.

Soroksár centrumában található a nemrégiben felújított és gyönyörűen karbantartott Hősök tere városközpont és sétány. Itt működik a polgármesteri hivatal, a Nagyboldogasszony-plébániatemplom, de általános iskola, gyógyszertár, orvosi rendelő, posta, bankfiókok és számos bevásárlási lehetőség is van a környéken. No meg a belvárost Soroksárral összekötő BKV-járatok megállói.

A cikk megjelenését a Virágvölgy Lakópark támogatta.

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr5813288655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nácibácsi 2017.11.18. 08:17:42

Persze arról nem szól a reklám, hogy a lakóparkhoz kapcsolódó közlekedési infrastruktúrát hogyan kívánják fejleszteni...
Parcellázni, beépíteni olcsóbb, mint út fejlesztésbe kezdeni..
Az itt lakók a reggelenként amúgy is autózhatatlan Soroksári-Grassalkovich út felé mehetnek illetve a Szentlőrinci út Nagykőrösi út útvonalon mehetnek a belváros felé ami dettó dugó...
Arról már ne is beszéljünk, hogy a Templom utca - Soroksári úti hév átjáró lámpájánál mennyit fognak várakozni, de megemlíthetném a Tárcsás utcai vasúti átkelőhelyet a sorompójával és mellé komoly vasúti forgalmával, ahol lesz mód több időt eltölteni...
Tárcsás utcai sorompót elhagyva a Szentlőrinci út irányába tovább haladva Könyves utcán a figyelmetlen autósok komoly összegekkel gazdagíthatják a rendőrség kasszáját, mert 30 km/h korlátozó tábla van kitéve, hogy minél "gyorsabban, akadálymentesebben" lehessen a régiót elhagyni...
A tömegközlekedéshez pedig nem lesz könnyű eljutni, mert annak a gerince a Soroksári út és az minimum 15-20 perc séta, bár a Templom utcán megy keresztül a 135-ös busz is, csak sajnos nem igazán sűrűn...
Szóval az ide költözők autóra lesznek utalva...
Mellé pedig ha valahogy hazavergődnek, kikapcsolódásként élvezhetik a vasúti teherforgalom mámorító muzsikáját.... Éjszakai is... Mert a vasút nem áll meg...

öreg baka nem rakéta 2017.11.18. 11:12:23

"Ötven újonnan felparcellázott és közművesített telken száz ikerház, azaz összesen kétszáz darab új építésű ingatlan"

Tessék? 50 telken 200 ingtlan?

Parajpuding 2017.11.18. 11:52:39

Megint egy újabb "emberkert". Ráadásul ikerház? Na olyanba soha többé.

Tomzolka 2017.11.18. 17:23:21

@Parajpuding: Mi a baj az ikerházzal? Szerintem jobb,mint egy társasház, főleg ha nem lakik feletted/alattad senki, csak melletted van egy másik lakás.

Burgermeister 2017.11.18. 19:54:28

ide se költöznék...egymás szájában hegyéhátán

Csülkös Pacal 2017.11.19. 22:16:08

@öreg baka nem rakéta:
megnéztem a marketing anyagot, és az építési telek utcafrontjához tesznek egy ikresített, belső kétszintes lakóépületet, meg a hátsó részébe is, azaz 1db telekre 2db ikresített lakóépületet húznak fel.
Így jön ki az 50 telek 100 épület 200 család (meg a 3 gyerek, 4 kerék stb...)
Mondjuk a marketingesek "nagyot mentek", amíg megtalálták a környék egyetlen kellemesen csengő utcanevét, hogy ne Középtemető, Lápos, vagy Vizes Lakópark legyen a projekt neve; cserébe a Virágvölgy utcával csak távoli, köszönő viszonyt ápol a lokáció.
Mondjuk biztosan jól fog mutatni a lakcímkártyában a Középtemető utca elnevezés...
Egyedül a IV. ütem helyezkedik kellően távol a vasúttól, és közel a 66-oshoz.

Ittlakó 2017.11.20. 09:51:08

Nácibácsinak tökéletesen igaza van. Ide csak gépkocsival rendelkezőknek lehetne költözni, de nem fognak tudni bejutni a városba, mert a lakóparkba bevezető utak járhatatlanul keskenyek.
A Szitás utcában már így sem tudunk rendesen közlekedni, keskeny az utca, 2 oldalon parkolnak az autók össze-vissza, több autójavító is terheli az utat.
Maga a terület,amire épülnek a házak, 16 éve,mikor ide költöztünk -végig szeméttelep volt, mindenféle anyagokat dobáltak itt ki, az egész terület szennyezett.

folyamikomp3 2017.11.24. 08:48:10

Én azt nem értem, hogy minek oda saját posta? Mert a Hősök terén levő sincs nyitva szombatonként, annyira nem éri meg a Postának. Odatesznek egy hétköznap 16:00-ig nyitvatartó hivatalt, ami csak a dolgozókat nem fogja szolgálni.
süti beállítások módosítása