Otthontérkép Lakópark

Lakóparkban egy bő húszasért!

2017. október 04. 06:00 - TothGeza78

eladó/kiadó

Aki az új lakásokat kedveli, az 2017 őszére igazán jól érezheti magát, hiszen a rég nem látott választékban érhetők el az új építésű, lakóparki, illetve társasházi lakások.

Sajnos a két-három évvel ezelőtti árak már az álom kategóriájába tartoznak, a kisebb lakások új ára négyzetméterenként jóval fél millió forint fölött kezdődik az új lakóprojektekben, legalábbis a fővárosban. Ennél alacsonyabb árakat csak a vidéki nagyvárosokban találhatunk, illetve még néhány külső pesti kerületben, ott is csak abban az esetben, ha viszonylag nagyobb lakásról van szó, olyanról, amelyiknek adott esetben vagy a fekvése, vagy az elosztása nem olyan ideális.

Modern, minőségi, zöldövezeti otthonok épülnek a Rákos patak partjához közel, Pest legzöldebb kerületében, Zuglóban. A Thermal Zugló harmadik ütemében 2019. végére válnak kulcsrakésszé a lakások, amelyek 42 nm és 100 nm közötti alapterületűek lesznek. Sportközpont, illetve a Paskál Gyógy-, és Strandfürdő is közel esik a lakóépülethez. 

Ezekben az új modern lakóépületekben egy 46 nm-es, 2 szobás lakás 28,23 millió forintba kerül. 

zugloi_cordia_thermal.jpg

Természetesen a nagyvárosok környékén a nem túl felkapott agglomerációs településeken, ahol olcsók a telkek, ott a sorházak vagy az ikerházak nyilván tudnak olcsóbbak lenni. Nem csak azért mert nagyobb alapterületűek, így a fajlagos négyzetméteráruk alacsony, hanem az említett olcsó telkek, illetve a valamivel olcsóbb kivitelezési költségek is fontos tényezőt jelentenek.

Szentendrén, a Püspökmajor lakótelep közelében épülő új társasházak egyikében hirdetnek egy 48 nm-es, 2 szobás lakást 22,06 millió forintért. Környezetbeillő, mediterrán lakóépületeket látunk a látványterveken, a lakások várható átadási ideje 2018. tavasza. Szentendre gyönyörű fekvésű város, emiatt nagyon népszerű a városból kifelé költözők körében. Ennek okán az ingatlanok ára egyre emelkedik ebben a festői Duna-parti városban. 

szentendre_puspokmajor.png

A fenti két példából is lehet látni, hogy egyáltalán nem olcsók a fővárosi, vagy a nívósabb főváros melletti településeken kínált új építésű otthonok. Ha pedig különlegesebbet szeretnénk, és a Balaton partra látogatunk el. Itt persze Siófok a sztár, de a címben említett 20 millió forint körüli árat el kell felejtenünk, hiszen a vízparthoz közeli, új építésű apartmanok inkább 30 millióhoz közel kezdődnek.

Siófok, Ezüstpartján, közvetlenül a vízparton épül három nagy lakóház, amelyben 148 összkomfortos lakást alakítanak majd ki. A lakások gyönyörű zöld környezetben és panorámával a Balatonra talán mindannyiunk szívét megdobogtatják. Várhatóan 2018. tavaszára kerülnek beköltözhető állapotba a lakások. Itt egy 55 nm-es, 1+1 szobás lakás 29,2 millióért vásárolható meg. 

siofok_ezustpart_tarsashaz.png

Vagy elutazhatunk Balatonlelléig is, itt azért valamivel kedvezőbb áron találunk ingatlanokat, melyek szintén vízparti telken épülnek és már 30 millió forint alatt is lehet másfél-kétszobás új építésű vízparti otthonunk. A Lelle Resortban egy 48 nm-es, 1+1 szobás lakás 29,8 millió forint. Ha olyan a munkánk, vagy már a nyugdíjas éveinkre készülünk, hogy nem mindennap kell a fővárosba mennünk, akkor akár azzal a gondolattal is eljátszhatunk, hogy egész évre a Balaton mellé költözünk. 

lelle_resort.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr912875826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása