Otthontérkép Lakópark

Lakópark vagy villapark?

2017. november 16. 06:00 - TothGeza78

eladó/kiadó

Ha a csúcson érezném magam, bizony Isten a budai hegyvidék egyik villaparki lakását nézném ki magamnak.

Átlagember lévén azonban ép ésszel felfoghatatlannak tartom, hogyan lehetséges, hogy egy új építésű minimalista stílusú budai kockavilla 100 nm-es lakása akár 150-200 millió forintba is belekerül. Az biztos, ha ilyet „lőnék” magamnak, ismert vagy éppen kevéssé ismert, de jómódú szomszédaim lennének.

Ha igényes, vagy inkább sznob szeretnék lenni, akkor minden bizonnyal megválogatnám én is a szomszédaimat. Itt megteszi ezt helyettem a csillagászati ár. Nagyvállalkozók, menő orvosok, ügyvédek és befutott egzisztenciák gyűjtőhelyei az ilyen luxus villák.

Elárulok egy titkot: eredetileg az ilyen exkluzív néhány házból álló kis, intim területeket hívták lakóparkoknak, ám ma már ezek villapark néven futnak. A lakóparkok kifejezést mára sikerült kissé kopottá tennünk, mivel a sok emeletes, száznál is több lakásos óriási lakóépületeket is valamilyen oknál fogva lakóparkoknak szeretjük nevezni. Mert lakótelepeknek még sem nevezhetjük őket, ugye? Próbálnának csak meg az építtetők valamilyen lakótelep szlogennel értékesíteni egy új építésű házból vagy házakból álló fejlesztési területet.

A lakótelep szót tehát nem használjuk, sőt nyilván ha tehetnék még a kétszáz lakásos háztömböket is villapark néven próbálnák értékesíteni …

Ne legyünk ennyire szőrös szívűek, hiszen egyre több lakópark fejlesztő ismeri fel, hogy valami különlegeset kell adnia a beton, a téglák és a nyílászárók mellett. És nem csak arról van szó, hogy a fehér falak helyett kérhetünk sárgát vagy lilát és az olcsó csempe helyett drágát, hanem arról is például, hogy különleges lokációkban is találhatunk új építésű lakó együtteseket. 

A Tópark 'Be My City' villaparkban 42 nm-es, 2 szobás lakást 23,5 millió forintért hirdetnek. A Tópark elhelyezkedése különleges, Kelenföldtől 10 percre épült egy tó partján, nyugodt természeti környezetben. A lakóházak magas minőségű építészeti megoldásokkal készültek.

topark_2_szobas_lakas.png

Némely lakásépítő cég, például különleges külső kialakítással és szolgáltatásokkal, (például bérbeadás, bebútorozás stb.) próbálja kelendőbbé tenni, néha nem a legjobb környéken található lakásait. 

A megújuló Magdolna-negyedben épült Simona házban, egy 49 nm-es, 2 szobás lakást 28,9 millióért hirdetnek. A lakásokat különleges, egyedi dizájnnal és minőségi anyagokból készült berendezésekkel alakították ki. 

simona_haz_2_szobas.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr4913131372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása