Otthontérkép Lakópark

Zöldellő lakóparkok a IX. kerületben

2017. november 23. 06:00 - galerika

Már több, mint húsz éve annak, hogy Ferencváros önkormányzata hozzáfogott a kerület rehabilitációjához, és ennek köszönhetően nemcsak a kerület összképe változott meg, de bizony az árak is egyre magasabbra rúgnak.

A rehabilitáció során felújított házak és a közöttük elterülő üdítő, zöld foltok mellett pedig egyre több új építésű lakópark jelenik meg, szintén számottevő zöld felülettel. A frekventált elhelyezkedés, az egyetemek, a kiváló közlekedési lehetőségek közelsége, és a barátságos környezet pedig sok kisgyermekes családot vonz, de a már végzett egyetemisták is szívesen keresik első lakásukat a kerületben. Nézzük, milyen új építésű projektek közül választhatnak.

Allure Residences

A Rákóczi híd környéke, bár nem tartozik kifejezetten a rehabilitációs területhez, különösen népszerű, itt mindjárt két projekt is épül. Az egyik a Vágóhíd és a Nádasdy utca sarkán megvalósuló Allure Residence, melynek hat ütemében több mint 500 lakás létesül majd. Ebből az első két ütem lakásainak 88%-a máris gazdára talált, a harmadik ütem értékesítését pedig a napokban kezdték. A giga lakóparkban a 35 négyzetméteres kislakások éppúgy megtalálhatóak lesznek, mint a 125 négyzetméteres penthouse-ok.

A 3 épülettömbből álló lakópark tömbjei között az első emeleten az átjárhatóságot biztosító, tágas, parkosított közösségi terek, zöldtetők lesznek, melyeken kortárs művészeti alkotások is helyet kapnak majd. Az átadás 2018. első negyedévében várható.

lakoparkok-9ker.jpg

Metrodom City Home

Mindjárt mellette, a Vágóhíd, a Mester és a Máriássy utcák által határolt területen egy egész lakónegyed, a Metrodom City Home épül 1600 lakással, 4 ütemben. A projekt ütemei több, kisebb ütemre, épületre tagolódnak, melyek közül eddig az A-G épületek valósultak meg, jelenleg a (H-K) épületek kivitelezése zajlik, az 550 lakás 2017-2019 között készül el, a többi épület (L-P) jelenleg előkészítés alatt áll. A lakótömbök épületei között belső kertek, a lakónegyed közepén pedig egy csak a lakók számára kialakított park és játszótér létesül.

lakoparkok-9ker2.jpg

Lenhossék Garden

De sétáljunk át a Haller utcán és máris a rehabilitációs területen találjuk magunkat. A Pesti Házak Zrt. 2003 óta van jelen ezen a területen, s azóta több jelentős beruházást vitt véghez. Jelenleg a Lenhossék Garden 1. 2. projektek kivitelezése zajlik, a Lenhossék utcában a Balázs Béla és a Gát utca közötti szakaszon. A Lenhossék Garden 1. projektben 38 lakás épül, melyeknek átadása idén decemberben várható, míg a Lenhossék Garden 2. projektben 110 lakást adnak át 2018. decemberében. A számottevő zöld felület természetesen mindkét projektben helyet kap.

lakoparkok-9ker3.jpg

Erkel Residences

A Ferenc körúton is átsétálva Belső Ferencvárosba érünk, ahol az Erkel utca Ráday utca és Üllői út közötti szakaszán, szinte az V. kerület, Belváros határán, egy ugrásra a Kálvin tértől épül az Erkel Residences. A két épületrészből álló 8 emeletes házban összesen 70 lakás lesz. Utcai homlokzatát úgy tervezték, hogy a modern épület tökéletesen illeszkedjen az utcaképbe és belső kertet valamint tetőteraszt is kap majd az új fejlesztés.

lakoparkok-9ker4.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr1212924363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terrormaci 2017.11.24. 11:08:08

szerencsére ez engem nem érint, mert csóró vagyok
süti beállítások módosítása