Otthontérkép Lakópark

Miért akar mindenki a XIII. kerületben lakni?

2017. november 03. 06:00 - Otthon

Budapesten egyre többen élnek, és mivel egyre többen jönnek a városba, egyre nagyobb a kereslet a lakások iránt. A belvárosi, jó közlekedéssel bíró kerületek a legnépszerűbbek, emiatt is lehetséges, hogy ma a legtöbb lakópark a XIII. kerületben épül.

1_36.jpg

Cordia/Young City - még több infóért kattints a képre!

A kerület becsült lakossága 110 ezer fő, Angyalföld és Újlipótváros népsűrűsége körülbelül 8500 fő/km. Ebből is látszik, hogy a XIII. kerületben sokan laknak, és még többen fognak. Az ingatlanárak 2015 óta igencsak megugrottak itt is, a legnagyobb négyzetméterár közel 800 000 Ft, a legkisebb 411 000 Ft körülbelül. Igény van az új építésű lakóparkokra, az ide költözők olcsóbban, jobb kondíciókkal vásárolhatnak lakást.

A Jászai Mari tértől egészen Újpest határáig, a Népszigeten keresztül a Vizafogón át, az egész terület a XIII. kerület. A Duna Plaza, a Westend, a Rendőrkapitányság, a Vígszínház, a József Attila színház, a Honvéd kórház, számtalan óvoda, iskola és kormányablak áll az ott élők rendelkezésére. A tömegközlekedést a metró, villamosvonalak, trolik és buszok adják, ráadásul a kerékpárutak is meglepően járhatók ezen a területen. 

Annak ellenére, hogy ott élőként azt hihetné bárki, hogy alig maradt olyan terület, amit be lehetne építeni, a beruházó cégek pontosan jól látják a lehetőségeket, és elképesztő tempóban húzzák fel az újabb és újabb lakóparkokat. Jelenleg összesen 28 lakópark épül, ez az jelenti, hogy körülbelül 3900 lakással lesz több a XIII-ban.

Családokkal, párokkal számolva ezt a számot bátran duplázzuk meg, és máris megkapjuk, hogy bizony 10 000 fővel biztosan többen fognak élni ebben a kerületben. Ők mind vásárolni fognak, járnak bankba, viszik a gyereket iskolába, óvodába, autóval fognak közlekedni, az egyébként is remek infrastruktúra biztos, hogy a sok új lakónak köszönhetően még jobb lesz a következő 1-2 évben.

A három legnagyobb beruházás a Danubio, a Duna Terasz Prémium és a Divinus Lakópark, mindegyikben több mint 300 lakás épül. A legkisebbek a Dália Udvar, ahol 34 lakás lesz, és a Kucsma 13-15, ahol mindössze 30 lakás épül. Az építtetők közt megtalálhatók a hazai legnagyobb vállalatok, mint a Cordia, a Metrodom, a Biggeorge. Jellemzően Angyalföldön húzzák fel a lakóparkokat, a Gömb utca, a Lőportár utca, a Marina Part, a Duna-part területén a Foka-öböl kapnak hamarosan új lakókat.

0.jpg

Így fog kinézni a Kucsma 13-15 társasház

Íme a teljes lista:
Fay85
Kucsma 10
Kucsma 13-15
Young City Cordia
Duna Terasz Prémium
Citizen park
Foldana Family társasház
Nerium Park
Marina Garden
Dagály Residence
Eco Residence
Danubio
Metrodom Berettyó u.
Metrodom Lőportár u.
Dália udvar
Corner 21
Green Court Residences
Unipark46
Gömb ház
Átrium 2. (Angyalföld)
Westfalia
Divinus Lakópark
Pannónia ház
Smart 13
Pacific Park (Angyalföld)
Frangipani24
Rokolya Residence
TheGarden (Angyalföld)

 

Young City lakópark, a belvároshoz közel, mégis zöld környezetben

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr2013108506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KissGecihuszár 2017.11.03. 18:00:31

Azért a "mindenki" kicsit barokkos túlzás, az gondolom. Angelland mára egy élhetetlen, túlzsúfolt tömegnyomorrá vált, hasonlóan a vízfej szinte egészéhez! Akinek ez a jó, a "trendy", nos annak elmeállapotával kapcsolatban erős kétségeim vannak. Az egész ország minden jelenkori bajának okozója, eredője a vízfejnek a kádárérát követő további felhizlalása a vidék kárára, mely sem az emiatt permanens közlekedési káoszban élő, a szennyezett levegőtől fuldokló vízfejnek, sem a kisemmizett, leszart, tönkretett vidéknek nem jó, magyarán ez az igazi loose-loose helyzet!

Buncog 2017.11.03. 18:16:01

Hétfőtől lesz permanens orgazmus arrafelé az élet!

Sámuel Komlósi 2017.11.03. 21:44:02

Azért akarnak sokan ott élni, mert sok az igénytelen proli, vagy mert nincs Budára pénze. Kerülgesse csak mindenki a 13. ker-ben a sok rossz arcút, meg csövest, meg kutyakakit, meg szívja a páratlan "friss levegőt" (szmogot) és gyönyörködjön a Hungária krt, Lehel tér, Reiter F.út, Váci út "ellenállhatatlan, elbűvölő szépségében". Hát akinek ez kell...egészségére!

kukaberci 2017.11.04. 07:34:21

A XIII. ker. már régóta halad a masszív élhetetlenség felé, aki ezt nem látja, az vak.

A csodalakótelepeken pazar panoráma várja a hithű idiótákat, térkövön taposhatnak a fátlan betonsivatagban, hála doktor térkőnek. A marinán a tizenemeletes házak erkélyei majdnem összeérnek, akkora táv van köztük, mint a Király utca két oldala között. A minőség csapnivaló, a filléres laminált parketta arat, a kosz nyakig ér.

Pár év és nem lesz jobb, mint a VIII. vagy a VII. ker. Addig a maradék züldet is beszántják, hadd gyarapodjon a helyi kassza. Aztán b...hatják, legfeljebb a kerítések és a falak lesznek zöldek.

Kivágásra javaslom még a Cserhalom és a Népfürdő utca maradék fáit, meg a féggel szemközti parti terület mielőbbi, toronylakóteleppel beépítését!

Legvégül marad a Pajtás utca és környéke, ott is lehetne szanálni.

kiko grande 2017.11.04. 18:19:25

Ócska proli környék

Prof. Vágóhíd Elemér 2017.11.05. 09:43:10

12 évet éltem Újlipótvárosban és imádtam!
A Duna, a Margisziget közelsége, a 'mindenhol' ott vagyok 5 perc alatt, klassz éttermek, bárok, boltocskák... csak az tudja aki próbálta :)

Horgászmester 2017.11.09. 11:51:41

Csatlakozom Elemérhez. 15 éve lakom itt, a fejlődés igencsak szembetűnő, és szerencsére az élhetőség is egyre jobban szempont. Én szeretek "proli" lenni, a ti szavaitokkal. Minden megvan Angyalföldön, ami egy városi élethez kell. A hétvégéimet meg vidéken töltöm, az erdők, tavak közelségében a hobbim miatt. De a munkám a belvároshoz köt, (szintén 15 éve), és egy percig sem bántam meg hogy ide költöztem.
süti beállítások módosítása