Otthontérkép Lakópark

A lakóparkok éve lesz 2018 is

2017. december 18. 13:04 - krakla

A beruházók és a vásárlók is jól járhatnak, ha 2018-ban mielőbb sikerül elindítani a tervezett lakóparki építkezéseket, illetve felgyorsítani a már futó projekteket. Másként ugyanis a fejlesztők már nem adhatják el a lakásokat kedvezményes, 5%-os áfával számolt áron, s a kényszerű emelés visszariaszthat sok vásárlójelöltet – derül ki az Otthontérkép összefoglalójából.

Az új lakásoknál érvényes 5 százalékos áfa időszakának közelgő lejárata miatt 2018 kulcsfontosságú év lesz: a már futó beruházásoknál a fejlesztők igyekeznek még 2019 vége előtt befejezni az építkezést és megszerezni a végleges használatbavételi engedélyt. A vevőknek is elemi érdekük ez, hiszen, ha 27%-ra emelkedik az adó, akkor jóval mélyebben kell a zsebükbe nyúlni. (Részben ezt ismerhette fel a Wing ingatlanfejlesztő is, amelyik éppen most közölte, hogy elindítja első lakóparki beruházását.)
lakopark_kereses.png

Az Otthontérkép a közelmúltban azt vizsgálta, hogy miként alakul a lakóparkok kereslete és milyen átlagárakkal találkozunk ezen a piacon. A Google-keresésekben három éve folyamatosan növekszik a „lakópark” kifejezés népszerűsége, ezt tapasztalták az Otthontérkép lakóparki külön oldalán is. Ezen az oldalon több mint 60 különféle beruházás lakásai találhatók, így speciális kiemelések segítségével még jobban kidomboríthatók az egyes projektek sajátosságai, egyedi elemei. Ezekkel élnek is a beruházók. Jövőre jó néhány újdonsággal kedvez a portál a beruházóknak, többek között két nagy újítás, hogy célzottan elérhetőek lesznek a lakóparkot kereső érdeklődők hírlevél formájában, illetve az Index.hu főoldali ajánlódobozokba is olyan ingatlanok kerülnek be, amik a keresők számára relevánsak, így növelve a hatékonyságot.
lakopark.pngIndex címlapi ingatlanajánló - Az ajánlódobozok mostantól személyre szabott ajánlatokat fognak megjeleníteni

Hogyan lehet koncentráltan és hatékonyan célozva elérni a szóba jöhető vásárlói csoportot? – kérdeztük Fodor Szabolcsot, az Otthontérkép Csoport üzleti folyamatokat vizsgáló vezető szakértőjét.

„Az Otthontérkép Csoport portáljainál nagy hangsúlyt fektetünk az adatok elemzésére, azok termékekben történő felhasználására. A Big Data világát éljük, aki ettől a trendtől távol marad, az lemarad. Különböző eszközökkel vizsgálni tudjuk a nálunk keresők viselkedését, felismerjük, hogy milyen lokációban, mire keresnek, hogyan alakulnak a keresési trendek. Ezen adatok segítségével akár egyedi ajánlatok formájában is támogathatjuk őket, hogy a számukra megfelelő ingatlant minél könnyebben megtalálják.”- fejtette ki a vezető szakértő.

A lakóparki külön oldal elemzése rámutatott: az ott kínált ingatlanok négyzetméterára széles skálán mozog, akár háromszoros árkülönbséggel is találkozhatunk. Míg az V. kerületben 1281 ezer Ft/négyzetméter, az I. kerületben pedig 1081 ezer Ft/négyzetméter az átlag, addig Soroksáron 385 ezer Ft/négyzetméter.

lakopark_banner_970x250.png

Egyre több megyeszékhelyen is megjelentek a lakóparkok. Az elmúlt két évben feljött Győr, Debrecen, Kecskemét, Székesfehérvár, Szeged és Nyíregyháza. Ezen kívül a Balaton környéke is igen aktív, a drágasági rangsort Siófok vezeti, ahol 1 millió forintot is meghaladó négyzetméterárra számíthatnak a vásárlók. Vannak azonban olyan területek is, például Nyíregyháza és Szigetszentmiklós, ahol ennek feléért, harmadáért is, 300 ezer forint/négyzetméter környékén lehet vásárolni.

Kircsi Zsolt, az Otthontérkép.hu  vezető értékesítője elmondta, hogy az új ingatlan-beruházóknak úgy tudnak a segítségére lenni a különféle hirdetési csomagokkal, hogy olyan széles spektrumú elérést biztosít az Otthontérkép Csoport a számukra, amelyben szinte a piacon fellelhető valamennyi szóba jöhető hirdetési felület megtalálható.

Különösen a „Prémium beruházói csomag” a népszerű hiszen ezen keresztül, a csoport 2 lakóingatlanos oldalán kívül (otthonterkep.hu, ingatlantajolo.hu) többek között az Index.hu címoldalán is biztosítanak brandingelt megjelenést  a megrendelőknek. Jövőre - amellett, hogy 4-5 további elemmel bővítik a csomagot - hangsúlyosan megjelenik az érdeklődők célzott elérése egy új rendszer, az Emarsys bevezetésével.
kerulet.pngAz Otthontérkép Csoport idézett felmérése szerint ha Budapesten valaki belső kerületről álmodozik, akkor minimum 500-600 ezer forint/négyzetméterrel kell számolnia. Érdemes kiemelni a VIII. és a XIV. kerületeket, melyek központi elhelyezkedésük miatt népszerűek és még az ingatlanárak is a viszonylag alacsonyabbak közé tartoznak errefelé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr7513509379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.