Otthontérkép Lakópark

A Duna-part Rózsadombja!?

2017. november 09. 06:00 - TothGeza78

eladó/kiadó

Elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt években a Római part. Ez a csodálatos pihenőövezet nem csak a Duna közelsége, hanem a környék luxuslakásai és házai, sőt, villái miatt is a felső középosztály egyik kedvelt lakóhelye. Az életminőséget tekintve lassan már a belső budai részekkel lehet egy lapon említeni a különleges óbudai folyami partszakaszt.

Aki régen nem járt Óbuda legszebb Duna-parti szakaszán a Római parton, az el sem tudja képzelni, micsoda fejlődésen ment keresztül a környék. A fővárosi, sőt azon belül is a budai felső középosztály igen kedvelt „kiülős” helye lett, légyegében egy elit folyami partszakasz.

Nem is a közeli Pók utcai lakótelep csillagászati árairól van most szó, hanem a különleges, luxus társasházakról és villákról, melyek ezt a környéket nem csupán jellemzik, hanem egyre inkább díszítik is. A házaknak ugyanis igen nagy része új, vagy luxus színvonalon felújított.

Ha nem lenne kissé képzavaros hasonlat, akkor azt is mondhatnánk, hogy a „Duna-part Rózsadombja”, más szóval a Duna-part elit része lett ez a környék. Persze másképpen, mint a belvárosi, sűrűn beépített részek. De ha belegondolunk, érthető is ez a különleges státusz.

Minden létező intézmény egy karnyújtásnyira van, Buda központjától pedig autóval 10 percnyire, tömegközlekedéssel bő negyedórányira van ez a rész, de még a Váci úti irodaházak sincsenek messze. Azaz egy családos közép- vagy felső-vezetőnek ideális a hely. Egyszerre nyújtja ugyanis a város közelségét, a vízpartot és a parkos, kissé vadregényes, szinte már-már vidékies-nyaralós életérzést.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, álljon itt egy új, tudomásom szerint még megvásárolható, márciusra el is készülő ajánlat a Római partról. A fentiek, a ház színvonala, a 30 méterre lévő Duna-part és a mai ingatlanárak ismeretében kifejezetten jó ajánlat – már persze a felső középosztálynak, akiknek nem a 10 milliós CSOK-tól függ az életük...

Ebbe, a CASA ROMAI – Villa Petit fantázianevű, 116 négyzetméteres, nagy, privát kerttel bíró vadonatúj ikerházba az építtetők apait-anyait beleadtak. A konyhában Miele gépek, Illy kávéfőző, pultba rejtett elszívó, márvány konyhapult található.

petit_villa.png 

Itt egy teljesen kulcsrakész luxuslakásról van tehát szó. Van itt okos és intelligens épületelektronika, programozható és telefonról irányítható világítás, fűtés és árnyékolás, WiFi-vel működő kaputelefon, mennyezeti hűtés/fűtés.

De ez csak az ízelítő, mert beépítenek Villeroy & Boch szanitereket, Hansgrohe csaptelepeket, hőszivattyús fűtést, osztrák beépített szekrényeket, egyedi design bútorokat, riasztót. Ebben a házban 3 szoba, 2 fürdőszoba, külön WC, 2 terasz (30nm) és 101 négyzetméteres belső lakótér lesz, amihez nagy, 525 nm-s saját kert is tartozik, ahol a parkolás is megoldott.

A cikk megjelenését a Casa Romai fejlesztője támogatta.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr4913205849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész 2017.11.09. 07:31:58

A Római már olyan zsúfolt, hogy egymásba érnek a lakóparkok. Egy részük ráadásul árterületen van, és ha van mélygarázs is, akkor pár évente áradáskor derékig úszik a vízben.

Ric12 2017.11.09. 09:07:16

Elnézést a negatív kritikáért, de

- ikerház ... a hirdetés képei alapján nem az és a leírás sem említi
- 116 m2 (101 m2 belső tér) ... az alaprajzok szerint 79,1 m2 + a két terasz, ami 16,62+3 m2 (már, ha bejárat előtti teret terasznak akarjuk nevezni)
- 3 szobás ... ja nem nappali + 2 fél
- lapos tetővel (látvány alapján) ... ja mégse, nyeregtetős az alaprajzok és a rajzolt nézet alapján

Összesítve:
A hirdetés rossz, mivel egy másik (200 milliós szintén hibákkal teli hirdetésű) ingatlan látványterveit kapta, és nagyon nem említi az iker jelleget. Tetőtér beépítésnél illik a hasznos alapterületet figyelembe venni, 30 m2 teraszt pedig villával se tudok összekaparni.
Nem ártott volna, ha cikk (reklám) írója megemlíti, hogy hol lehet tájékozódni a belső gépekről/bútorokról/elektronikáról.

Remélem ritka sz ilyen cikk/hirdetés/reklám, ahol a megosztott információk 100%-a vagy hibás/téves/ellenőrizhetetlen.
Így azon se lepődnék meg, ha Kőrös partjára terveznék ezt az épületet.

L.R.C. 2017.11.09. 11:14:21

@Ric12: Tisztelettel emlitem meg, hogy itt 2 db hazrol van szo!
2 telken 2 haz!
A hozzaszolas tovabbi resze mintha nem a cikkrol szolna. Segitsegul idemasolom a honlapot, amibol tajekozodhat a kedves hozzaszolo is: www.casaromai.com

L.R.C. 2017.11.09. 11:18:06

@nyelv-ész: Ez nem lakopark es nincs is a kozeleben lakopark.
Melygarazs sincs.
Nagyon boldog lesz az, aki birtokolja a Petit vagy a Grande Villat.
A Duna mindannyiunk baratja - es a hozzaszolonak is szivelyes udvozletet kuldi.

Szarazinda 2017.11.09. 14:56:38

"A fővárosi, sőt azon belül is a budai felső középosztály "

Ja, szóval ők azok, akik ártéren épült lakásokat vesznek, aztán pampognak, hogy gát kell nekik közpénzből, akinek meg nem ez tetszik, azt zsidózzák. OK, megvan.

Buncog 2017.11.09. 14:58:48

A Római part egy lepukkant sitt-telep... akinek az szép, az még nem látott gondozott vízpartot.

Szarazinda 2017.11.09. 15:14:19

@Buncog: vagy "támogatott tartalmat" ír :-)

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2017.11.09. 18:58:01

Ha a két fehér tigris is jár a kecóhoz, már megyek is a foglalóval. Szerencse, hogy ez az állatfaj jó úszó, nem lesz velük gond a következő árvízkor.

AbCdE 2017.11.09. 20:22:36

@L.R.C.: Ez a ház egyszobás, a földszinti nappali OK! De a tetőtérben lévő 2 helyiséget nem lehet szobának minősíteni, hiszen azok hasznos alapterületei nem érik el a 8 m2-t. OTÉK 105. §. Továbbá kérdéses, hogy átlagos szabad belmagasságuk eléri-e a 220 cm-t. Az arányok mindenesetre arról árulkodnak, hogy inkább nem. Ilyet hirdetni? Mire jó becsapni az embereket?

L.R.C. 2017.11.09. 20:36:59

Koszonom a hozzaszolasat, utana fogok nezni.

Kelly és a szexi dög 2017.11.10. 08:12:26

igényességet, szakmaiságot, netán luxust várna az ember, oszt azt kapja, hogy: "Illy kávéfőző"...

2017.11.10. 09:12:46

Ezekért az OBI tujás szarokért vágják majd ki a fákat és építenek mobilgátat.
Elég vastag pofa kell ahhoz, hogy ezt még hirdessétek is és ünnepeljétek a gecioligarhák beruházásait.

2017.11.10. 09:19:48

@Buncog: Hát ja. Én csepeli vagyok, a római valamiért kimaradt mindig, pedig kirándulós vagyok. Felnőtt fejjel mentem el egyszer és megdöbbentem. Azóta vagyok lokálpatrióta. Szerintem ha meglátnák a csepeli Kis-Duna partot a budaiak, elszégyelnék magukat. Meg azóta reménykedek, hogy maradjon csak meg a csepeli kertváros abban a köztudatban, hogy prolinegyed, ne jöjjön ide senki.

öreg baka nem rakéta 2017.11.10. 09:22:06

@Szarazinda: Rávilágítottál a lényeg egy részére. Vajon az önkormi könyékig, vagy derékig van benne?

Leooo 2017.11.10. 10:44:53

@öreg baka nem rakéta: Nem könyékig, nem derékig, hanem gyakorlatilag Tarlósilag...és a szájuk szélénél libeg a lötykölődő trágyalé, így a választások előtt...A kerület vezetése valószínűleg ezért próbál kihátrálni valahogy a dologból, mert kezdik nagyon büdösnek érezni a vállalhatatlant. Persze a 'kötélbarátság' miatt nem lehet egyből hátat fordítani az egész kalandnak, csak csendesen hátrálni, mielőtt 'elkaparnak a kerekek' ! Az egész anno elkezdődött a csónakházak 'érdekes' privatizációjával és eldózerolásával Deutsch Tamás testvére vezényletével, úgymint szép háromemeletes üdülőnek álcázott mélygarázsos lakóparkok felépítésével a vasúti hídhoz közel, aztán folytatódott az Egri Gábor-féle Holiday Beach hotel építése kapcsán a kerületi építési szabályzat tudatos meghágásával (Tarlós III.kerületi polgármestersége idejében), amikor nem számított semmi leírt tiltás, megépült és használatbavételi engedélyt kapott a hotel --->'került, amibe került'...! Most folytatódik a Garancsi-klán térfoglalásával a Pünkösdfürdői strandhoz közelebb, a Római part vége felé a mély, lapos partrészen, meg az inkriminált Casa Római, amely anno a Nehézipari Minisztérium üdülője és csónakháza volt(később a Legfelsőbb Bíróság tulajdonába került), majd érdekes utakon-módokon magántulajdonba ment át. Most meg lakásnak eladandó dupla villa van a hullámtér kellős közepében! Ahol elvileg - az építési szabályzat szerint - nem is épülhetne olyan épület, amelynek a földszintjén használati lakótér lenne, pláne nem lakáscélú! Ugye milyen érdekes - a gyanú szerint 'könyékig' zsebpénzes' és /vagy politikailag vezérelt - kalandok ezek?

Leooo 2017.11.10. 10:58:15

@Szarazinda: Ja és ők azok, akiknek a kedvence az Egri Gábor(Holiday Beach hotel tulajdonosa) által elnökölt un. 'Római partért Egyesület' , amelynek a névhasználatát a kerület 3 hete tiltotta meg az inkriminált 'zsidózó' posztjaik miatt, s amely azóta is fizetett hirdetésekkel nyomul a Facebook-on... vajon kik fizetik ezeket? Ők voltak idáig a parti gát legnagyobb támogatói, mind a százötvenen...

Leooo 2017.11.10. 11:00:32

@Buncog: Hogy állsz a 'támogatott tartalommal' ? Heti, havi, vagy átalánydíjas listás vagy?

Leooo 2017.11.10. 11:04:25

@L.R.C.: Nocsak-nocsak, mi az, hogy "utána fogok nézni" ? Csak nem érdekelt a Casa Római-ban? Mik ki nem derülnek itt...

Buncog 2017.11.10. 16:54:34

@Leooo: He? Nem címezted rossz helyre ezt a kérdést?

Leooo 2017.11.10. 17:55:00

@Buncog: Az dönti el, hogy hogyan szeretnéd látni azt a "gondozott vízpartot" ... 1.Talpig betonban és zúzott terméskőben, 10 méter mélyen alapozott és megépített vasbeton szádfalakkal a parton, előtte mögötte 8-10 méteres sávon belül nincs fa/bokor, 3 kilométer hosszon 3 db lejáróval a Dunához, árnyék és nagyjából vizisport-élet nélkül. 2. Viszonylag természetközeli környezet galériaerdővel a jelenlegi keretek között, ám rendezett viszonyok és rendszeres partkarbantartás mellett. A hullámtérben jelenleg is hatályos építési szabályok érvényre juttatása, a sumák módon engedélyezett lakásépítések/birtoklások korlátozásával, az un. 'üdülési jogok' keretében kiosztott lakhatások felülvizsgálatával, a vendéglátás egységeinek szabályos keretek közé való terelésével, a létező katasztrófa- és árvízvédelmi terveknek és szabályozásoknak megfelelő fő védvonali gátrendszer felújításával, korszerűsítésével, megerősítésével. A befolyó patakok (Aranyhegyi-és Barát-patak) korszerű árvíz-védelmének megoldása a környezet indokolatlan elcsúfítása nélkül. Nyilatkozz légyszíves, ha úgy gondolod.

Buncog 2017.11.10. 19:29:16

@Leooo: nem tolok semmilyen támogatott tartalmat. Leszarom, hogy hol épül meg a gát. Én bizonyos emberek esztétikai igénytelenségéről beszéltem, akik elalélnek a Római parttól. Folyamszabályozás nélkül a budapesti természetes Duna-partok büdös, iszapos, karbantartás nélküli árterek maradnak. Mint a Római part. Az oda építő ingatlanosok viszont nyomják a parasztvakítást, mint ebben a cikkben is.

Ric12 2017.11.11. 10:32:27

@L.R.C.: Én kérek elnézést!

"Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, álljon itt egy új, tudomásom szerint még megvásárolható, márciusra el is készülő ajánlat a Római partról. " ... mondja EGY ...

"Ebbe, a CASA ROMAI – Villa Petit fantázianevű, 116 négyzetméteres, nagy, privát kerttel bíró vadonatúj ikerházba az építtetők apait-anyait beleadtak." ... mondja 116 m2 és IKERHÁZ

Segítek:
Ikerház: két szomszédos építési telek közös oldalhatárán álló, egymástól független
épületszerkezetekkel és vezetékekkel megvalósított, nyílás nélküli tűzfalakkal csatlakozó két
olyan önálló épület, amely külsőleg egy épület képét mutatja.

"Ebben a házban 3 szoba, 2 fürdőszoba, külön WC, 2 terasz (30nm) és 101 négyzetméteres belső lakótér lesz" ... ne ez pedig egyik ingatlanra se igaz, ami hirdetésben van. Egyik se 3 szobás, egyiknek se 30 m2-es a terasza és egyikben se 101 m2 a lakóterület (ami előtte még 116 m2 volt)
Segítek a megoldásban: 116 m2 terasszal, 101 m2 belül, amiből 79 m2 a hasznos alapterület.

A 253/1997 Kormányrendelet értelmében, valamint az OTÉK (Országos Településrendezési és Építési Követelmények) 2008.09.08-i módosításával 8 négyzetméterre növekedett az építhető lakószoba minimális alapterülete ... de ebbe ne menjünk bele!

A további hibákat a poszt írója által adott linken találtam, ahol a hat képből három nem a hirdetett ingatlant mutatja.
Az árról nem is tettem említést, mert a cikk sem - ellentétben a képpel, amit közölt - de györüű, hogy a 116m2-es épület, ami 101..illetve 79m2, az 99,9 millió Ft, de ha a cikkben említett kivitelben szeretnénk, akkor 115 millió. Az utóbbi állapotot nevezi a hirdetés "kulcsrakésznek".
süti beállítások módosítása