Otthontérkép Lakópark

Nem akarnak raktárra lakást termelni

2017. április 03. 11:34 - galerika

CSOK és áfacsökkentés ide vagy oda, a beruházók még mindig nem mernek több lakást építeni, mint amennyire tényleg kereslet van. S bár a lakásépítések most már dübörögnek, a fejlesztők tanultak a válság előtti időszakból és a beruházások ütemét a kereslethez igazítják.

Így több projekt első, esetleg második üteme valósulhat meg a közeljövőben, míg a további ütemekre lehet, hogy várni kell majd. Így gondolja ezt Tóth József, a Royal Homes Kft. ügyvezető igazgatója is, aki januárban a Monitor magazinnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy nem szeretnének raktárra ingatlant termelni. Ez a kijelentése pedig épp futó projektjükre, a keszthelyi kikötőben megvalósuló, luxus apartmanokat kínáló, 5 db hajó formájú tömbből álló beruházásra vonatkozott.

ovatos-beruhazok1.jpg

Kép forrása: royalhomes.eu

A nagyszabású beruházást a fejlesztő ugyanis saját forrásból, és az ingatlanok értékesítéséből kívánja finanszírozni, így egyértelműen az az érdeke, hogy egyszerre csak annyi tömb épüljön meg, amennyire valóban lesz is igény vevői oldalról. Az első 35 lakásos tömb elkészülését idén tavaszra ígérte a beruházó, és már meg is kezdődött az értékesítés, hiszen minden nagyobb ingatlanhirdető portálon meg lehet már találni hirdetéseiket.

2 szobás lakás az egyik hajóformájú lakótömbben

ovatos-beruhazok2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Érdeklődők persze már a projekt beindulása előtt is akadtak szép számmal, hiszen a Yacht Kikötő és a Via Hotel között elhelyezkedő luxus apartmanok magas áruk ellenére felkeltették a befektetők, a vitorlázók és sok külföldi vásárló érdeklődését.

A beruházó ennek ellenére óvatos, hiszen a Creatura Üdülőpark Kft. birtokában lévő területen már 2006-ban nagyszabású idegenforgalmi fejlesztést terveztek, melyet a válság miatt akkor nem sikerült megvalósítani – olvashatjuk a Napi.hu cikkében. A Creatura most az ingatlanpiac fellendülésében bízva több ütemben tervezi fejleszteni a területet, melynek első üteme a luxusapartmanok megépítése.

Bár úgy tűnik, hogy ez a beruházás elsősorban a pihenni vágyók egy tehetősebb rétegét célozza meg, nem úgy kell elképzelnünk, mint egy kerítéssel körbevett, saját partszakasszal rendelkező, sorompós lakóparkot. Az épületek alsó szintjén kialakított üzletek, a szabadidő- és wellnessközpont és a parti sétány ugyanis mindenki számára látogatható lesz majd.

 

 

Az ország legjobb új lakóparkjai (X)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr9112373599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása