Otthontérkép Lakópark

Legyen saját strandja Mogyoródon!

2017. április 10. 09:56 - heveis

A Lake Forest Villapark Mogyoródon várja azokat, akik szívesen laknának egy komfortos, természetközeli területen, úgy hogy közben nem kell lemondaniuk Budapest közelségéről sem. A terület különlegessége a közepén lévő tó, melyet 13 telek határol!

A Lake Forest Villapark mogyoródi elhelyezkedése kiváló lehetőséget biztosít azoknak, akik a város zajától távolabb, ellenben mégis kiváló közlekedésű és infrastruktúrájú településen szeretnék felépíteni újdonsült otthonukat. Mogyoród Budapesttől keletre, mintegy 18 km-re található, a Gödöllői-dombság egyik völgyében fekszik. Lakosainak száma 6700 fő, de könnyű megközelíthetősége miatt egyre növekvőben van. Megnövekedett népszerűségének hatására a falu legújabb részeként épült meg a Lake Forest Villapark.

Mogyoród történelme az ókorig nyúlik vissza, ugyanis elhelyezkedése miatt már akkor lakott település volt. Géza és László 1074-ben itt nyerte meg azt a csatát, mely a hűbéri hűséget megszüntette Salamon királlyal szemben. Ezt követően László bencés szerzeteseket telepített ide, akik létrehozták a ma már csak emlékműként látogatható apátságot.

A Lake Forest Villapark közművesített szabad telkeket kínál eladásra. A 15 hektárnyi területet mindössze 74 telekre osztották. A legkisebb telek mérete 1200 m2, melynek négyzetmétere megközelítőleg 21 500 Ft-ba kerül. A Lake Forest fantázianév a terület közepén elhelyezkedő tóra és a villaparkkal határos erdőre utal. A telkek közül 13 van, amely tóparti. A kimért területek mindegyike külön helyrajzi számmal rendelkezik, melyekre egyenként biztosít közmű csatlakozásokat, úgymint: ivóvíz, csatornatisztító akna, elektromos áram, gáz, távközlés.

telekkiosztas_202017_04_12en_1.jpg

Természetesen nemcsak a telek maximális felszereltsége a cél, hanem magának a területnek az élhetővé tétele. A sportolási és közösségi terek kialakítására is gondja volt. A terület besorolását tekintve: belterület-kertvárosias lakóterület, így fontos, hogy a természet közelségét és a villapark jellegét megőrizzék. A terület beépíthetősége 20%, valamint az építmények magassága maximum 5,5 m, mely maximum kétlakásos ikerház építését teszi lehetővé.

villapark2.jpg

Ideköltözve mégsem kell attól tartanunk, hogy teljesen megszűnik az élet. Kis közösség ugyan, ám annál hagyományörzőbb, évről évre visszatérő programok tarkítják a falu mindennapjait. Turisztikai szempontból kiemelt fontosságú a Forma 1-es Magyar Nagydíj, mely négy napra köti ide a technikai sportok kedvelőit. A Hungaroringen vezetéstechnikai centrumban  ill. fedett gokartpályán is kipróbálhatja magát az ide látogató. Emellett az egyedülállóan felszerelt élménypark, az Aquarena, gondoskodik az aktív pihenésről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr3112405485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása