Otthontérkép Lakópark

Világverő és kötelező ötlet az új lakásoknál

2017. április 20. 06:29 - csorbazs

Új építésű otthonok tucatjait húzzák fel az elkövetkező években Budapesten és annak környékén. A bőséges választék azonban már-már zavarba hozhatja a lakáskeresőt, elbizonytalanítva abban, hogy valójában mit is szeretne. Íme egy tuti tulajdonság, amivel csakis jól járhat a vásárló!

Nem is húzzuk sokáig, rögtön megmondjuk: a teraszról van szó. Ragaszkodva az eredeti jelentéshez, és ez egyre több budapesti beruházásnál is terjedőben van, egyfajta lépcsőzetesen egymás fölött elhelyezkedő vízszintes felületekről beszélhetünk. A teraszos művelésre sokan emlékezhetnek a történelem könyvekből, na éppen ehhez hasonlítanak ezek az új társasházak teraszai.

A terasz szakmai meghatározása kissé száraznak hat: a rendezett terepen vagy épületrész zárófödémén kialakított helyiséghez, valamiféle önálló rendeltetési egységhez vagy azok közös közlekedőihez kapcsolódó, járható szilárd burkolatú külső tartózkodótér. Teraszajtó esetén feltételezzük, hogy a terasz és az épület dilatációs házaggal van elválasztva. 

Amennyiben befektetési céllal történik  vásárlás, például a tulajdonos szeretné hosszútávon kiadni a lakást, úgy érdemes olyan szempontokat kiemelten kezelni, amik aduász tulajdonságok és minden esetben pozitívumkén könyvelhetők el. A legtipikusabban ilyen jellemvonás a terasz. Ki hallott már olyat, hogy valaki azért nem bérelt ki egy lakást, mert egy kellemes kis terasz is tartozik hozzá? Hát persze hogy senki! Az viszont sokkal gyakoribb, hogy a terasz megléte veszi rá az érdeklődőt a vásárlásra.

A Cordia fejlesztéseként készülő Terrace Residence egy igen kedvelt területen, a Madárhegyen terül el. A lakópark különlegessége, hogy a terasszal mint élettérrel számol, ennek megfelelően élhető méretű, hangulatos teraszokat álmodtak meg az okosotthonokhoz, melyek méltóak a környezethez, a panorámához és a kertvárosias hangulathoz.

terrace_residence_nogal.jpg

Kellemes terasz a Terrace Residence-ben

A FHB elemzésének értelmében az épülő új építésű otthonok 60%-a lesz erkélyes/teraszos, ráadásul a budai kerületekben érnek a legtöbbet. Ez az arány ugyan magasabb mint a használt lakások esetén, mégis, még jóval elmarad attól hogy minden egyes új lakáshoz tartozzon egy. Pláne, hogy nem mindegy, mit is kell nézünk, ha reggel itt szeretnénk elfogyasztani a kávénkat! A Terrace Residence kellemes, zöld környezete egész biztosan megfelelő terep lehet erre!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr8212433143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása