Otthontérkép Lakópark

Lesz digitálisan kulcsrakész társasház is a piacon

2017. július 28. 06:00 - MeNa

Digitálisan kulcsrakész. Leginkább így jellemezhetnénk a Budapest 13. kerületében épülő Pesti Ház Átrium2 társasházat. A beruházás a napjainkra kialakult 21. századi életvitel elvárásait, valamint a közeljövő technológiai igényeit elégít ki egyedi építészeti megoldásokkal.

A fejlesztő Pesti Házak Zrt. számos olyan, ebben a fázisban még könnyen beépíthető műszaki megoldást tervezett az épületbe, amelyre 5-10 év múlva várhatóan nagyon erős igény jelentkezik majd, utólagos beépítése viszont szinte lehetetlen. Szemléletük talán leginkább az általuk használt „digitálisan kulcsrakész lakások” fogalmában tükröződik.

A teremgarázsban minden parkolóhelyhez elektromos auto töltési lehetőség épül, egyéni mérési lehetőséggel. A lakásokban távolról is leolvasható mérőórákat helyeztek el. A tervezéskor az olyan apróságokra is figyeltek, hogy a teremgarázsban is legyen térerő, vagy ingyenes, biztonságos wifi a közösségi tereken, a lobbyban és például a tetőteraszon. 

atrium-2-tuzer_utcai_front_latvanyterv_001.jpg

„Ezek a fontos kis részletek tesznek egy ingatlant hosszút távon modernné. Az előrelátás már csak ezért is kifizetődő, mert az utólagos beépítés jelentős költséggel jár és szinte lehetetlen megvalósítani” – mondta Kerényi Gyula, a Pesti Házak Zrt. vezérigazgatója, ingatlanfejlesztő.

Hozzátette: nem maguktól „találták ki” ezeket a megoldásokat. Folyamatosan felmérik a piac igényeit és elvárásait, a hazai és nemzetközi trendeket, majd a gondosan kiválasztott tervezők segítségével igyekeznek teljes körűen megfelelni ezeknek.

Az Pesti Ház Átrium2 projekt egy közel teljes tömb megújításának második szakasza, melynek keretében 186 lakás készül el 2019. nyarára. A beruházás a belváros peremén a 13. kerületben, a Kassák tér köré épül. A környék az elmúlt tíz évben hatalmas ütemben fejlődött, mára pedig egy olyan rendezett, szellős városszövet alakult itt ki, ami kuriózum Budapest belső kerületeiben.

atrium-2-tuzer-devai_sarok_latvanyterv_002.jpg

Az újraalkotott lakótömb sajátosan elegyíti a lakóparkok és a hagyományos belső udvaros budapesti bérházépítkezés ismert jellemzőit. A társasházak egy nagyméretű belső udvart zárnak körül, az épületeken belül ugyanakkor az általános, középtengelyes folyosórendszert a földszinttől a zárófödémig áttört átriummal bővítették. Ezzel a megoldással nem csupán természetes fényt juttattak az épület belsejébe – ami szintén nagyon fontos szempont –, hanem sikerült a lobbiban olyan térélményt is létrehozni ezzel, amely leginkább egy szálloda eleganciájára emlékeztet.

atrium-2-belso_atrium_latvanyterv_001.jpg

A homlokzat formálásánál elsődleges szempont volt, hogy illeszkedjen a környezetébe, a fehérre festett vasbeton födémek horizontális hangsúlyt adnak az épületnek, míg a homlokzat síkjából visszahúzott erkélyek némi dinamikát visznek a homogén szerkesztésbe – s ezt tovább erősíti az erkélyek üvegkorlátja is.

atrium-2-terasz_hangulat_latvanyterv_001.jpg

A belső udvar zöld növényzetét felfuttatják az udvari homlokzaton, ezzel egyszerre teszik otthonosabbá a teret és lágyítják az épület feszes szerkesztésmódját is; a zárófödémen elhelyezett félintenzív zöldtető, közösségi kertként funkcionálva elvonulásra vagy baráti összejövetelek megtartására ad majd lehetőséget.

A lakások és a ház alap enteriőrjét Szeredy Dorottya belsőépítész alkotta. E döntés nem csupán gesztusértékű, gyakorlati haszonnal is jár: a leendő lakók olyan lakásba költözhetnek, amely valóban az ő igényeit és szükségleteit elégíti ki. Az épület kényelmét emellett fokozza a 24 órás portaszolgálat, melynek kialakításánál kiemelt figyelmet szenteltek az esztétikus megjelenésre, hiszen ezzel a helyiséggel találkozik elsőként az ide érkező.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr8212676549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása