Otthontérkép Lakópark

Hotel és luxus társasház lesz a Szervita téren

2017. május 22. 06:00 - heveis

Trendi húzásra készül egy beruházó a belváros szívében. Az V. kerület közepén fognak bele az építkezésbe, nem máshol, mint a Fashion Street szomszédságában, a Petőfi Sándor utcában. Lehet, hogy megszabadulunk a lepukkant irodaháztól?

A zegzugos kis utcáiról híres belváros építészeti szempontból nagyon eklektikus összhatású. Ha belegondolunk, hogy a Vörösmarty téren felhúzott irodaház milyen kontrasztban áll a Gerbaud cukrászda épületével, akkor egyértelmű, hogy mi is itt a stílusbeli bibi. Ha a Ferenciek tere felé haladunk a Váci utcán hasonló ízlésficammal szembesülünk. Az egyik oldalon szecessziós virágminták, gyönyörű fafaragások díszítik a homlokzatot vele szemben a Fontana Irodaház 80-as évekbeli, mára lepukkant designja adja a kontrasztot.

pexels-photo-276518.jpeg

Végre egy jó ízlésű tervező lépett a színre, így talán idővel megszabadulhatunk az átgondolatlan, odapottyantott épületektől. Az új beruházás, a hangzatos Emerald Residence nevet kapta, reméljük nevéhez méltón tényleg az utca ékköve lesz. A Petőfi Sándor és a Szervita tér sarkán álló, Fontana Irodaház ikertestvére lesz az áldozati bárány. A Szervita tér körül az elmúlt pár évben már felkavarodott az állóvíz, ugyanis többen belefogtak az itt lévő másik irodaház felújításába, azonban idő közben alkalmatlannak bizonyultak a feladatra.

A Szervita tér harmadik csücskében lévő katolikus templom illetve a tér felújítása végül sikerrel zárult. Azonban a tér melletti életveszélyes állapotban lévő irodaház árkádjai hajléktalanok lakásává váltak. Ehhez képest elég éles fordulat várható a tervezett beruházástól. A városképbe illő homlokzat 72 luxuslakást fog rejteni. De ami még izgalmasabb, hogy az épület egyben egy 100 szobás hotellé is avanzsál, ami érdekes és ebben a formában egyben egyedülálló koncepció.

caesars-palace-las-vegas-hotel-casino-40655.jpeg

Felmerül azonban a kérdés, hogy hogyan fogják szétválasztani a lakórészt és a hotelt. Hiszen egy ilyen kaliberű lakás vásárlása esetén, nem vagyok benne biztos, hogy szívesen találnánk szembe magunkat részeg turistákkal, akik éppen a mi lakásunk ajtaját próbálják nyitogatni a kártyájukkal.

Családosok előnyben, hiszen ki ne szeretné kipróbálni Richie Rich, a milliárdos gyerek életét? Jelen esetben egy hotelbe menni haza a napköziből, hát eléggé Rich.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr812444813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Európai téridő 2017.05.22. 21:04:45

Örülj neki, hogy nem láttad évtizedekig azt a földszintig lebontott romházat, ami a Fontana helyén volt. Az más kérdés, hogy a Taverna és a Zászlós Irodaház, ami egy másik földszintig lebontott romhalmaz helyén volt ugyanannyi ideig, jobban sikerült.
süti beállítások módosítása