Otthontérkép Lakópark

Családosoknak is ideális választás lehet a Madárhegy

2017. október 13. 06:00 - csorbazs

Budapest egyik kedvenc kerülete Újbuda, vagyis a XI. kerület, mely egyben a legnépesebb is. A főváros nyugati kapujaként egyre több lakásvásárlót vonz, köszönhetően sokszínűségének és remek infrastrukturális ellátottságának, illetve az olyan új projekteknek, mint például a Terrace Residence is. Nézzük, miért érdemes ide költözni.

A budai oldal déli részén elterülő kerület 22 városrészt foglal magába, így például Albertfalvát, Kelenföldet, Őrmezőt, Sasadot, Gazdgarétet vagy Madárhegyet. Népessége 150 ezer fő körül mozog, mellyel az ország legnagyobb települései között is helyet kaphatna.

A lakásállomány átlagos kora 49,7 év, ez a szám a jövőben minden bizonnyal csökkenni fog, annak köszönhetően, hogy igen kedvelt az ingatlanfejlesztők körében. Több lakóparki építkezés is megkezdődött az elmúlt időszakban errefelé, így hamarosan több ezer új lakást dobnak majd itt piacra. Ezek egyike a Cordia által fejlesztett Terrace Residence, ami elegáns teraszházaival próbál kitűnni a többiek közül.

A Madárhegyen épülő, kertvárosias hangulatú lakópark családok számára ideális választás, de a nyugalmasabb életre vágyó fiatalabb generáció is megtalálhatja itt a számítását. A projekt különlegessége, hogy a lakásokhoz tágas terasz is tartozik, ahonnan a csodálatos panoráma élvezhető.

tr.jpg

Az FHB Családbarátkörnyék-indexe a főváros kerületeit értékeli abból a szempontból, hogy mennyire alkalmas a kerület a családi életre. Az index két komponenssel számol, az egyik a környezeti tényező (pl: zöld területek arány) a másik pedig az infrastrukturális ellátottság (pl: óvodák, rendelőintézetek száma, elérhetősége).

Újbuda a Budapest egyik legélhetőbb kerületének számít ezek alapján, ugyanis az index skáláján 6,9 pontot kapott, melyből 6,2 a környezeti tényezőkre, 7,5 pedig az intézményi ellátottságra utal. Közbiztonság tekintetében is elég jól áll a kerület, tavaly összesen alig 3500 bűneset történt, ami a lakosságszámra vetítve közepes aránynak mondható.

Mindez természetesen a lakásárakban is megmutatkozik, hiszen az átlagos 531 ezer forint/négyzetméteres árral a drágább kerületek közé tartozik. Az egyes városrészek között azonban jelentős eltérések mutatkozhatnak, míg Kelenföldön 495 ezer Ft az átlag négyzetméterár, addig Madárhegyen például majdnem 680 ezer Ft, Sashegyen pedig majdnem 700 ezer Ft. 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr5212955909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elu 2017.10.13. 15:44:18

@Dartois83: Régebben még kint volt a természetvédelmi terület tábla... az építkezések kezdetével ez is eltűnt.
süti beállítások módosítása