Otthontérkép Lakópark

Itt a pesti aduász! - A városrész, amivel tutira nem nyúl mellé

2017. május 13. 06:00 - csorbazs

Az új építésű otthonok leginkább két vásárlói célcsoporttal fonódnak össze a köztudatban. Az egyik kategóriába tartoznak azok a családok, akik CSOK és egyéb állami támogatási formát felhasználva vásárolnak új otthont, a másik csoport pedig a befektetők körét fedi le. Mai bejegyzésünkben utóbbiaknak adunk egy tippet!

A befektetési célú lakásvásárlás egyre nagyobb népszerűségnek örvend itthon is. A bankok által kínált alacsony hozamú befektetési konstrukciók, a kedvező hitelfeltételek, az állami támogatások és a bérlakás-piac felpörgése mind arra késztetheti a befektetni vágyókat, hogy inkább ingatlanvásárlás mellett döntsenek.

Az ilyen típusú invesztáció tipikus formája, amikor valaki vásárol egy lakást, és rövid vagy hosszú távú kiadás formájában igyekszik hasznot csinálni belőle. Bár a rövid távú kiadás egyre bonyolultabb procedúra és nem is minden esetben kifizetődő, mégis sokakat csábít. A hosszú távú kiadás ehhez képest kockázatmentesebb műfaj: habár kevesebb pénzt hoz a konyhára, kevesebb problémával is jár, feltéve, ha szerencsénk van a bérlőkkel.

Aki kiadás céljából szeretne ingatlant venni, annak érdemes a biztos utat választani. Vannak ugyanis aduász lokációk Budapesten, ahol - ha csak nem történik földindulás az elkövetkező években - jó eséllyel bizton kijelenthető, hogy a vevő képes lesz kiadni majd az ingatlant. 

Ezt ismerte fel a Cordia vállalat is, több projekttel is becélozta a főváros központi kerületeit. Ilyen például a pesti Sohonak nevezett terület, ahol a Grand'or by Cordia várjja a lakások új tulajdonosait. A Nagy Diófa utcában elterülő épület nemcsak elhelyezkedése miatt lehet vonzó. Okos technológiával felszerelt lakásai mind a külföldi, mind pedig a hazai bérlők igényeit kielégítik.

grandor_cordia_nogal.jpg

A VII. kerület Belső-Erzsébetváros része igen kedvelt a fiatalok, egyetemisták és a turisták körében is. Bérleti díj tekintetében ugyan nem ez a főváros legdrágább környéke, mégis átlagosan 2800 Ft/négyzetméteres áron lehet otthont bérelni. Érdemes hangsúlyozni, hogy ez egy átlag szám, új építésű és kiemelkedő minőségű technológiával felszerelt otthonokat egészen biztosan magasabb áron is ki lehet adni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr312457115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása