Otthontérkép Lakópark

Helikopterrel egy lakóparkba!?

2017. július 07. 06:00 - TothGeza78

ELADÓ/KIADÓ

Megnézzük, mennyiért mennek az otthonok a XVII. kerületi Helikopter lakóparkban.

Rákoshegy (XVII. kerület), ahol a modern, családi házas, meglehetősen felkapott Helikopter lakópark felépült a 20. század elejéig még Rákoskeresztúrhoz tartozott. Anno a Podmaniczky család tulajdonában volt – nem, ők nem jártak helikopterrel... A parcellázások 1890-ben kezdődtek és 1892-ben épült fel az első pár ház, amelyet Zsuzsanna-telepnek neveztek el. A lakosság gyors növekedésével szükségessé vált egy iskola megnyitása is, majd 1921-ben Rákoshegy különvált Rákoskeresztúrtól és önálló nagyközséggé alakult. Aztán 1950-ben csatolták a községet Budapesthez.

Időrendben röviden ennyi Rákoshegyről, illetve, hogy miként vált a jelenlegi XVII. kerület részévé.
Ugorjunk is az idővonal hozzánk jóval közelebbi felére: a Helikopter lakópark területét 2003-ban kezdték parcellázni és a Helikopter út - Újmajori utca - Magyar szárnyak dűlő és a Svachulay Sándor utca közötti részen, eléggé nagy területen terpeszkedik. Elvileg csendes (na jó, a repülők a fejünk felett eléggé alacsonyan húznak Ferihegyre) külvárosi lakópark, amely kiépült, aszfaltozott utcák és apróbb bevásárlási lehetőségek is adottak.

Az infrastruktúra fejlődése lassú de biztos, ám a csupa új ház miatt persze az ingatlanárak is nagyon elszálltak, sok helyütt indokolatlan mértékben is. A közlekedése nem éppen a legideálisabb, hiszen elsősorban autóval lehet kényelmesen megközelíteni. Tömegközlekedés tekintetében csak nem túl gyors, minden fánál megálló buszokat vehetünk igénybe, amelyekkel az Örs vezér terére, illetve a XV. és XVI. kerületekbe tudunk eljutni.

Lakásokból, házakból rengeteg ajánlatot találtunk a picitől a nagyig, az olcsótól a drágáig. Aki a gyerekeit, családját zöldövezetben szeretné tudni, és a környéket (például az úgynevezett számozott utcákat) ismeri és szereti, annak ideális választás lehet ez a lakópark. A belvárosi munkahelyekre pedig fél óra alatt bejuthatunk, ha ezt a reggeli forgalmi dugók is engedik – e téren sem a legideálisabb a park.

Kezdjük is mindjárt a nézelődést egy tágas, 84 nm-es, 3 szobás sorházi lakással, amely szélső lakás, tehát a többi lakáshoz képest nagy, 80 négyzetméter kerttel büszkélkedhet. A lakás szép állapotban van, gyakorlatilag azonnal költözhető.

helikopter_lakopark2.png

A zöldövezeti, belsőbb kerületekhez – mondjuk XIV. vagy XVI. kerület – képest a kis lakások árai nem mondhatók olcsónak. Egy nagyon szép állapotú, I. emeleti, erkélyes 39 nm-es, 2 szobás lakás ára is húzós: 22 millió forint. 

erkelyes_kis_lakas_helikopter.png

helikopter-lakoparki_lakas.jpg

Itt van aztán ez az ízléses, 53 négyzetméteres otthon 26,4 millióért. Szerintünk nagyon jó választás. Tavaly újították fel, úgyhogy tényleg csak a börönd kell ide.(még több infóért kattints a képre!)

És akkor jöjjön egy másik véglet. Fehér csillogó lapokkal burkolt és fehér oszlopokkal díszített három szintes, 627 nm-es mediterrán jellegű családi ház. 129 millióért már az új tulajdonosé lehet.
Érdemes egy pillantást vetni az csilli-villi ház egyszerű étkezőasztalára, Ilyet eddig inkább lakótelepi lakásokban láthattunk, nem pedig egy ilyen impozáns házban. Sajnos, nehezen lehet eladni egy ilyen hatalmas házat ilyen lokációval és úgy, hogy legalább a fotózás erejéig kicserélhették volna azt az egyszerű étkezőasztalt...

3_szintes_helikopter.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakopark.blog.hu/api/trackback/id/tr8612636327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása